Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Hardware съвет ;)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 9:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Май си правиш пишка с хората.Не забравяй,че могат да ти дотрябват за нещо сериозно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivbol
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Въобще не съм съгласен! Търся съвет и нищо повече!
Мисля, че не съм длъжен да давам повече информация и да обяснявам конкретно за какво ми трябва дадено нещо. Никой не лъжа!
Твоя пост и подобни на него според мен са чисто спам. Искрено благодаря на всички хора за съветите им досега и в бъдеще! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако съм те засегнал ,извинявай.Не е в стила ми да обиждам някого, но има въпроси " между другото ако се сетите по какъв начин мога да обединя тези 2 тънки кабелчета в 1, кажете ми Wink" "какво е бобина" ми звучи малко като "това дето духа навън вятър ли е".Просто ми провуча като че ли някой се майтапи с хората дето се занимават с тази работа.А може би за да не е така ти от своя страна би могъл да попрочетеш мъничко и тогава да питаш.С най добри чувства успех в начинанията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ivbol
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 15:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и да не е така, защото не всеки е длъжен да знае тези термини и въпреки, че разбирам от някои неща, също не е задължително да разбирам от всичко! Едва ли ще правя майтап с хората тука и ще следя темата толкова внимателно! Радвам се, че се разбрахме най-накрая с теб и да добавя, че още търся вашата помощ тука и я оценявам много!
Всеки съвет за мене е ценен и за втори път обещавам, че когато осъществя моя проект ще го обявя тука и даже ще пратя снимка на хората, които най-много са ми помогнали (н.п RC, slav4o.com)
Върнете се в началото
ivbol
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

С тези обяснения забравих да попитам пак:
Имате ли някаква идея от къде мога да измъкна слушалка толкова малка, колкото е и микрофончето на тези снимки?
http://billnic.com/ebay_pictures/headset/903bk/sph01.jpg
http://www.skyabove.com/ebay/Products/1ADS/2.5earbudheadset.jpg
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 16:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Двете кабелчета в едно можеш да ги обединиш като ги увиеш , няма да стане късо защото са лакирани(ако са от бобина или трансформатор)
Щом си разглобил трансформатор и са ти се видяли дебели това сигурно е вторичната навивка , използвай първичната тя е с по-тънък проводник и обикновено се намира под вторичната (трябва да я развиеш).
Чакаме да видим готовата машина Wink
Върнете се в началото
ivbol
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 18:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Докато разглобя трансформатора счупих си ръцете Mad
Разглобих и един стенен часовник. Кабелчето, което открих и в двата е еднакво тънък, като косъм...и съм много доволен Very Happy
В този етап имам 2 проблеми:
1. трябва да намеря слушалка толкова мъничка както и микрофончета,които ви показах на снимките!
2. как да махна лака от тези тънки кабелчета (освен със запалка, защото ме е страх да не ги изгоря) и след това да ги запоя?
Относно идеята за увиването трябва да кажа, че много ми хареса! Така или иначе не намирам друго решение, затова май ще процедирам така Wink
andrey1988 ще получиш и ти снимки!
едит: има ли нужда, в случай че реша да ги увия, да ги мина от горе с малко свещ за изолация или не? Ако въпроса е тъп да ме извините и да ме поправите Smile
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 18:09    Заглавие: Отговорете с цитат

По-жичките има лак , той служи за изолация (как мислиш че е навита тази бобина в часовника иначе , нали всичко ще се даде на късо ако няма лак) , лака трябва да го махнеш само в краищата за да можеш да запояваш , можеш да го махнеш чрез изгаряне (със запалка) или внимателно с ножче .
П.П. Много ми е интересно как ще закрепиш в ухото си такова малко нещо Confused
Върнете се в началото
ivbol
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе приятелю оценявам твоята помощ, но не мога да мълча повече.
Какви уши, студенти и глупости въобразявате? Ако искаш помощ и търсиш как да закрепиш слушалка в ухото ти, найстина мога да ти помогна. Пиши ми едно лично съобщение и ще ти дам съвет безплатно и от сърце веднага, ама моля ти се спри да опиташ да разгъдаеш ти и останалите какво искам аз да направя и позволете на другите да ми помогнат!
ОБЕЩАХ ВИ ДА ПОКАЗА СНИМКИ НА ВСИЧКИ! НЕ Е ЛИ ДОСТАТЪЧНО??
Можеш ли да ми намериш такава слушалка? Ако не oki!
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Сеп 27, 2006 19:53    Заглавие: 1 лев Отговорете с цитат

какво стана в магазините за 1 лев?
Там има и малки слушалки /които се поставят вътре в ухото/ ако ги разглобиш- говорителя ще е по- малък от слушалката Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 3 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети