| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Wylde Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 15:38 Заглавие: Проблем с LAPTOP |
|
|
Имам един LAPTOP , като се пусне светва за малко осветлението на дисплея и след това гасне иначе си зарежда WIN .
Мислех че е от драйверната интегрална схема която вдига напрежението за да светне дисплея MP1010BEM смених я но не е от нея а и не мога да намеря конструкцията на този чип за да разбера как работи . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 9:03 Заглавие: |
|
|
Предполагам си проверил да не е настроен на външен монитор ако има RGB изход? На някои се сменя с комбинация на клавиатурата, на други от БИОС.
Кое светва за малко - лампите? На матрицата има ли картина? Ако има картина - пробвай с друг инвертор за осветлението. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Wylde Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 9:09 Заглавие: |
|
|
На матрицата си има каквото трябва само осветлението се пуска за миг и спира .
Смених чипа и трансформатора на инвертора за осветлението но ефекта е нулев |
|
|
 |
cpaskov3 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 9:35 Заглавие: |
|
|
| какав е модела на лаптопа.Виж има едно копченце което когато затвори6ш матрицата и осветлението изгасва,провери дали не е заяло. |
|
|
 |
Wylde Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 10:21 Заглавие: |
|
|
Laptopa е някакво страшно менте , няма си фирма само пише NOTEBOOK COMPUTER и беше пълен с хлебарки , такова нещо не съм виждал . Два дни не мога да го изчистя от тия гадини а собственика му постоянно ми диша във врата .
Проверих ключа но си е здрав за съжаление . Много ми се искаше да е от него защото не ми беше хрумвало да си призная . |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 12:55 Заглавие: |
|
|
И моя Compaq правеше подобни мизерии, първиначално като се включи си тръгва със заводските настройки за осветление, после по време на POST-а зарежда потребителските и лампите гаснат... Нулирах биоса и се оправи, по-късно разбрах че е от настройките. С външно захранване прави ли същия проблем? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Wylde Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 16:36 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка се оказаха кофти спойки по една интегрална схема която мисля че е някакв тригер или операционен усилвател който контролира именно функциите на бутона за гасене на осветлението при затворен компютър .
Благодаря на всичи , много ми помогнахте и особено на cpaskov3
Закривам темата .......... |
|
|
 |
|