Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с LAPTOP

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Wylde
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 15:38    Заглавие: Проблем с LAPTOP Отговорете с цитат

Имам един LAPTOP , като се пусне светва за малко осветлението на дисплея и след това гасне иначе си зарежда WIN .

Мислех че е от драйверната интегрална схема която вдига напрежението за да светне дисплея MP1010BEM смених я но не е от нея а и не мога да намеря конструкцията на този чип за да разбера как работи .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 9:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Предполагам си проверил да не е настроен на външен монитор ако има RGB изход? На някои се сменя с комбинация на клавиатурата, на други от БИОС.

Кое светва за малко - лампите? На матрицата има ли картина? Ако има картина - пробвай с друг инвертор за осветлението.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Wylde
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 9:09    Заглавие: Отговорете с цитат

На матрицата си има каквото трябва само осветлението се пуска за миг и спира .

Смених чипа и трансформатора на инвертора за осветлението но ефекта е нулев
Върнете се в началото
cpaskov3
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 9:35    Заглавие: Отговорете с цитат

какав е модела на лаптопа.Виж има едно копченце което когато затвори6ш матрицата и осветлението изгасва,провери дали не е заяло.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Wylde
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Laptopa е някакво страшно менте , няма си фирма само пише NOTEBOOK COMPUTER и беше пълен с хлебарки , такова нещо не съм виждал . Два дни не мога да го изчистя от тия гадини а собственика му постоянно ми диша във врата .

Проверих ключа но си е здрав за съжаление . Много ми се искаше да е от него защото не ми беше хрумвало да си призная .
Върнете се в началото
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 12:55    Заглавие: Отговорете с цитат

И моя Compaq правеше подобни мизерии, първиначално като се включи си тръгва със заводските настройки за осветление, после по време на POST-а зарежда потребителските и лампите гаснат... Нулирах биоса и се оправи, по-късно разбрах че е от настройките. С външно захранване прави ли същия проблем?
Wylde
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

В крайна сметка се оказаха кофти спойки по една интегрална схема която мисля че е някакв тригер или операционен усилвател който контролира именно функциите на бутона за гасене на осветлението при затворен компютър .

Благодаря на всичи , много ми помогнахте и особено на cpaskov3

Закривам темата ..........
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети