Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Компютъра насича когато включа принтера! Какво да правя?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
rosi
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 15:52    Заглавие: Компютъра насича когато включа принтера! Какво да правя? Отговорете с цитат

Здравейте, проблема се състои в следното:
Компютъра е нов, скоро го инсталирах, работеше си добре докато не му инсталирах нов лазерен принтер OKI C5250 (пълноцветен печат).Когато принтера в включен и като включа word–а така яко засича, че и рестарт не помага, като зареди след рестарта , същата работа при включване на word.
Моля помогнете, кажете какво да правя.
Върнете се в началото
Wylde
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 16:48    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип не би трябвало да имаш такива проблеми но винаги има изключения .

Преинсталирай си драйвера за USB само това ми хрумва засега
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Wylde написа:
По принцип не би трябвало да имаш такива проблеми но винаги има изключения .

Преинсталирай си драйвера за USB само това ми хрумва засега

Благодара ти за съвета, но в предоставеното ми CD с драйвери, в часта за USB драйвери, за Win XP няма инсталационен пакет, а е посочено да се отиде в дивайс-менажера и да се даде “update drivers” на USB-тата, което съм го направила, но искам да ти кажа, че при другите принтери нямам такъв проблем.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако принтера е на паралелен порт, наистина няма да имаш такъв проблем.
dilana
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 21:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам принтер Canon 1000 мастилено струен а компютъра ми е целерон на 3 гигахерца, рам 1024мб и положението е същото насича и процесора се товари на 100% докато печати. Сменял съм няколко уиндоса но няма оправяне.Драивер за хр няма но бозата си го познава нормално,а ...и принтера не е на юсб а си е на принтер порта , от биоса се опитах да му задам от другите там стоиности за порта но тогава вече не го намира уиндоса .....незнам ......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rosi
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 03, 2006 22:32    Заглавие: Отговорете с цитат

guitman написа:
Ако принтера е на паралелен порт, наистина няма да имаш такъв проблем.

Принтера е в USB, както и останалите два принтера – още един лазерен(3в1) и мастилено-струен и двата на “Canon”.Не съм обърнала внимание дали има изход за принтер порт (мисля че не), но има изход за LAN, но като цяло е доста едра (полупрофесионална) машина с обширно меню, а параметрите на PC-то са проц.- 1,8 ГХц, Рам: над 500 MB там някъде (не е при мен PC-то, а в офиса), HD: 80 GB не знам дали има общо, но не съм обърнала внимание за изисквания към системата.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 04, 2006 18:22    Заглавие: Re: Компютъра насича когато включа принтера! Какво да правя? Отговорете с цитат

rosi написа:
Компютъра е нов, скоро го инсталирах, работеше си добре докато не му инсталирах нов лазерен принтер OKI C5250 (пълноцветен печат).Когато принтера в включен и като включа word–а така яко засича, че и рестарт не помага, като зареди след рестарта , същата работа при включване на word.
Само на WORD ли засича или на всички програми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rosi
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 05, 2006 7:35    Заглавие: Re: Компютъра насича когато включа принтера! Какво да правя? Отговорете с цитат

old4 написа:
rosi написа:
Само на WORD ли засича или на всички програми.

Вчера колегите ми казаха че насича не само от word, а и при прозорците на win. , и при включване и на друг принтер.
Нещо при USB-тата е проблема, но не знам какво да правя.
Върнете се в началото
Alex01
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Чет Окт 05, 2006 8:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Драйверите за USB са в пакета на ХП-то,на диск няма да ги намериш.Провери си прекъсванията на портовете от биоса и ако не ползваш паралелен порт по-добре го забрани.В мануала на диска за драйверите на принтера е упоменато точно кога да се включи(след като се инсталират драйверите)принтера.
Наскоро инсталирах Cannon и го бях включил преди драйверите и беше станала една боза.....
Прочети си мануала Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
rosi
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 05, 2006 11:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Alex01 написа:
Драйверите за USB са в пакета на ХП-то,на диск няма да ги намериш.Провери си прекъсванията на портовете от биоса и ако не ползваш паралелен порт по-добре го забрани.В мануала на диска за драйверите на принтера е упоменато точно кога да се включи(след като се инсталират драйверите)принтера.
Наскоро инсталирах Cannon и го бях включил преди драйверите и беше станала една боза.....
Прочети си мануала Idea

Благодаря за съвета, ще опитам всичко което казваш и ще пиша какво е станало, но след 3-4 дена.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети