|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rosi Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 15:52 Заглавие: Компютъра насича когато включа принтера! Какво да правя? |
|
|
Здравейте, проблема се състои в следното:
Компютъра е нов, скоро го инсталирах, работеше си добре докато не му инсталирах нов лазерен принтер OKI C5250 (пълноцветен печат).Когато принтера в включен и като включа word–а така яко засича, че и рестарт не помага, като зареди след рестарта , същата работа при включване на word.
Моля помогнете, кажете какво да правя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Wylde Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 16:48 Заглавие: |
|
|
По принцип не би трябвало да имаш такива проблеми но винаги има изключения .
Преинсталирай си драйвера за USB само това ми хрумва засега |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 20:24 Заглавие: |
|
|
| Wylde написа: | По принцип не би трябвало да имаш такива проблеми но винаги има изключения .
Преинсталирай си драйвера за USB само това ми хрумва засега |
Благодара ти за съвета, но в предоставеното ми CD с драйвери, в часта за USB драйвери, за Win XP няма инсталационен пакет, а е посочено да се отиде в дивайс-менажера и да се даде “update drivers” на USB-тата, което съм го направила, но искам да ти кажа, че при другите принтери нямам такъв проблем. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
Ако принтера е на паралелен порт, наистина няма да имаш такъв проблем. _________________ home studio |
|
|
 |
dilana Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 21:51 Заглавие: |
|
|
| Аз имам принтер Canon 1000 мастилено струен а компютъра ми е целерон на 3 гигахерца, рам 1024мб и положението е същото насича и процесора се товари на 100% докато печати. Сменял съм няколко уиндоса но няма оправяне.Драивер за хр няма но бозата си го познава нормално,а ...и принтера не е на юсб а си е на принтер порта , от биоса се опитах да му задам от другите там стоиности за порта но тогава вече не го намира уиндоса .....незнам ...... |
|
|
 |
rosi Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 03, 2006 22:32 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Ако принтера е на паралелен порт, наистина няма да имаш такъв проблем. |
Принтера е в USB, както и останалите два принтера – още един лазерен(3в1) и мастилено-струен и двата на “Canon”.Не съм обърнала внимание дали има изход за принтер порт (мисля че не), но има изход за LAN, но като цяло е доста едра (полупрофесионална) машина с обширно меню, а параметрите на PC-то са проц.- 1,8 ГХц, Рам: над 500 MB там някъде (не е при мен PC-то, а в офиса), HD: 80 GB не знам дали има общо, но не съм обърнала внимание за изисквания към системата. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 04, 2006 18:22 Заглавие: Re: Компютъра насича когато включа принтера! Какво да правя? |
|
|
| rosi написа: | Здравейте, проблема се състои в следното:
Компютъра е нов, скоро го инсталирах, работеше си добре докато не му инсталирах нов лазерен принтер OKI C5250 (пълноцветен печат).Когато принтера в включен и като включа word–а така яко засича, че и рестарт не помага, като зареди след рестарта , същата работа при включване на word.
Моля помогнете, кажете какво да правя. | Само на WORD ли засича или на всички програми. |
|
|
 |
rosi Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 05, 2006 7:35 Заглавие: Re: Компютъра насича когато включа принтера! Какво да правя? |
|
|
| old4 написа: | | rosi написа: | Здравейте, проблема се състои в следното:
Моля помогнете, кажете какво да правя. | Само на WORD ли засича или на всички програми. |
Вчера колегите ми казаха че насича не само от word, а и при прозорците на win. , и при включване и на друг принтер.
Нещо при USB-тата е проблема, но не знам какво да правя. |
|
|
 |
Alex01 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 05, 2006 8:25 Заглавие: |
|
|
Драйверите за USB са в пакета на ХП-то,на диск няма да ги намериш.Провери си прекъсванията на портовете от биоса и ако не ползваш паралелен порт по-добре го забрани.В мануала на диска за драйверите на принтера е упоменато точно кога да се включи(след като се инсталират драйверите)принтера.
Наскоро инсталирах Cannon и го бях включил преди драйверите и беше станала една боза.....
Прочети си мануала  |
|
|
 |
rosi Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 05, 2006 11:05 Заглавие: |
|
|
| Alex01 написа: | Драйверите за USB са в пакета на ХП-то,на диск няма да ги намериш.Провери си прекъсванията на портовете от биоса и ако не ползваш паралелен порт по-добре го забрани.В мануала на диска за драйверите на принтера е упоменато точно кога да се включи(след като се инсталират драйверите)принтера.
Наскоро инсталирах Cannon и го бях включил преди драйверите и беше станала една боза.....
Прочети си мануала  |
Благодаря за съвета, ще опитам всичко което казваш и ще пиша какво е станало, но след 3-4 дена. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|