| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 14:01 Заглавие: |
|
|
| Да на отклонителната на куплунга има само съпротивление и то е здраво 550ома.Има оставени отвори за кондензатор но фабрично не е поставен.Ще сложа един 100нф.Намалих напрежението на 25в и го държи точно 25в както умрял свещ.С осцилографа обаче като меря имам пулсации 2 волта на тия 25в.Вместо 1000мф сложих 2200 на 40 в Диода сменях но пак за мен пулсациите са големи.Диода няма фабрично свързан кондензатор успоредно на него.Сега ще пробвам така с намаленото напрежение на 25в и имам още три схеми да ги издумкам и тях пък от магазините ме предупредиха че повече няма да ми дават схеми.Тъй че трябва да открия дефекта...... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 26, 2004 14:55 Заглавие: зенер |
|
|
| Нормални са 2 волта пулсации с кадрова честота,но по големия капацитет не е беля,обаче щом думка и диода,нещо високопиковолтово ще е....нямаш ли някой 30 волтов по мощничък ценер...да сложиш на захр. Аз съм ги виждал тия схеми да работят и на 32 волта при 150 В+ |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2004 20:33 Заглавие: |
|
|
| не видях да си писал че си сменил електролитите от първичната страна на захранването ако не си е възможно да издумкат и сто чипа |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 27, 2004 22:51 Заглавие: |
|
|
| emo-evropa написа: | | не видях да си писал че си сменил електролитите от първичната страна на захранването ако не си е възможно да издумкат и сто чипа |
Ами той с това трябва да започне и след това да отсранява щетите от повишеното захранване. Трябва да е съвсем начинаещ, за да не го знае. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 28, 2004 6:02 Заглавие: |
|
|
| По повод последните две мнения казвам следното.Кондензаторите в захранването бяха сменени още при първия ремонт защото телевизора дойде с дефектно захранване и с пробила 3653.Последно сега съм намалил захранването на схемата от ТХОто на 25в и сложих липсващия 100нф конд. на откл. система и вчера много пъти превключвах каналите и слава богу не изгоря. Днеска пак ще го пробвам че след обед клиента щеидва да го вземе.* |
|
|
 |
|