Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Електра гори вертикална схема
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 14:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Да на отклонителната на куплунга има само съпротивление и то е здраво 550ома.Има оставени отвори за кондензатор но фабрично не е поставен.Ще сложа един 100нф.Намалих напрежението на 25в и го държи точно 25в както умрял свещ.С осцилографа обаче като меря имам пулсации 2 волта на тия 25в.Вместо 1000мф сложих 2200 на 40 в Диода сменях но пак за мен пулсациите са големи.Диода няма фабрично свързан кондензатор успоредно на него.Сега ще пробвам така с намаленото напрежение на 25в и имам още три схеми да ги издумкам и тях пък от магазините ме предупредиха че повече няма да ми дават схеми.Тъй че трябва да открия дефекта......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Окт 26, 2004 14:55    Заглавие: зенер Отговорете с цитат

Нормални са 2 волта пулсации с кадрова честота,но по големия капацитет не е беля,обаче щом думка и диода,нещо високопиковолтово ще е....нямаш ли някой 30 волтов по мощничък ценер...да сложиш на захр. Аз съм ги виждал тия схеми да работят и на 32 волта при 150 В+
Върнете се в началото
emo-evropa
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 20:33    Заглавие: Отговорете с цитат

не видях да си писал че си сменил електролитите от първичната страна на захранването ако не си е възможно да издумкат и сто чипа
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Окт 27, 2004 22:51    Заглавие: Отговорете с цитат

emo-evropa написа:
не видях да си писал че си сменил електролитите от първичната страна на захранването ако не си е възможно да издумкат и сто чипа

Ами той с това трябва да започне и след това да отсранява щетите от повишеното захранване. Трябва да е съвсем начинаещ, за да не го знае.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Окт 28, 2004 6:02    Заглавие: Отговорете с цитат

По повод последните две мнения казвам следното.Кондензаторите в захранването бяха сменени още при първия ремонт защото телевизора дойде с дефектно захранване и с пробила 3653.Последно сега съм намалил захранването на схемата от ТХОто на 25в и сложих липсващия 100нф конд. на откл. система и вчера много пъти превключвах каналите и слава богу не изгоря. Днеска пак ще го пробвам че след обед клиента щеидва да го вземе.*
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети