| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 8:41 Заглавие: STR-S6707 |
|
|
Колеги, в болшинството случаи при дефектиране на STR-S6707 и подобните и се касае за изгаряне на мощния високоволтов транзистор вграден в тази ИС, докато останалата част от нея функционира нормално (може би?). Изолирал съм крачетата на мощния транзистор и съм поставял външен от рода на BU508A. Такива замени съм правил няколко пъти но не винаги са били успешни, изгаряли са пак транзисторите-при включване обикновенно. Според вашия опит оправдана ли е такава замяна, и ако да, кой е най-подходящия транзистор? Все пак цената на нов STR е от порядъка на 8-10лв., а на транзистора е 2-3. А и доста от STR-ите на пазара са фалшиви. Споделете вашия опит.
Последната промяна е направена от pamporov на Пон Окт 09, 2006 9:06; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 9:01 Заглавие: |
|
|
в случея щом останалата част е здава BU508A става идеално _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
joro_61sv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 9:24 Заглавие: STR-S6707 |
|
|
по принцип става но има опастност да си вкараме автогол каква е гаранцията че управлението ще продалжи да работи нормално и колко време е ако е за някой приятел бих го направил КОЛЕГИ вашето мнение ???  _________________ Човек се учи от грешките си! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 9:57 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Такива замени съм правил няколко пъти но не винаги са били успешни, изгаряли са пак транзисторите-при включване обикновенно. |
Като му е дефектно управлението ще праска транзистора при включване, то затова е праснал и вътрешния.Лошото е , че проверката може да жертва един транзистор , макар че с лампа може да получим 95% сигурност работи ли управлението или не.Все пак STR -а е интегрална схема с вътрешни връзки и дефекта в мощния транзистор може да предизвика и други изменения на параметрите, затова колко ще работи с тази преработка е Божа работа! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 11:30 Заглавие: |
|
|
| На datasheeta-а на 6707 базата и колектора нямат връзка с други елементи от ИС, единствено емитера но той е към маса. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 11:42 Заглавие: |
|
|
Може да се сложи външен транзистор, но е добре да се има впредвид следното:
1.Освен транзистора всичко друго в ИС трябва да е оцеляло.
2.На блоковата схема в datasheet не се виждат вътрешни връзки, но това не е гаранция, че няма такива /пример - ТА8690/.
3.Топлинната защита със сигурност няма да работи по същия начин като температура и време за задействане. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 11:44 Заглавие: |
|
|
| в мойте случаи когато съм присаждал външен транзистор,съм нямал проблеми след това, с изключение на веднъж,но BU508 се оказа менте |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 11:44 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | на 6707 базата и колектора нямат връзка с други елементи от ИС |
Е как да нямат?Нали транзистора се управлява от останалата част от STR - а.От 5 крак излиза управлението и отива на 3 - базата на транзистора.Като пробие този транзистор и стане късо между база и колектор 300V къде ще отидат? |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 20:27 Заглавие: |
|
|
Pamporov, като видя подобни изпълнения на уред оставен за ремонт при мен казвам на клиентите, че предните "майстори" са кърпачи! Не си заслужава за някой лев икономия да си чернеш името. За мен удоволствието от занаята е да ремонтирам приближавайки се максимално до това което е направил производителя! От 30 години в занаята този ми принцип се е доказал безапелационно.... е така мисля аз  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 21:50 Заглавие: STR-S6707 |
|
|
С Т Р У П О Т И Н И  |
|