Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Прахосмукачаката загрява...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Питащ
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 10, 2006 21:04    Заглавие: Прахосмукачаката загрява... Отговорете с цитат

Здравейте. Сменихме (за беля) старата руска прахосмукачка с нова- корейска LG. Обаче докато почистиш една стая и половина, тя загрява и се самоизключва. Та идеята ми е да разкарам тази защита. Дали да го направя, как, и какви ще са последствията. Че може да изгори е ясно. Razz . Някой правил ли го е?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 10, 2006 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

При така зададен въпрос Arrow в другия раздел (на първо време).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Окт 10, 2006 22:29    Заглавие: Re: Прахосмукачаката загрява... Отговорете с цитат

Питащ написа:
Здравейте. Сменихме (за беля) старата руска прахосмукачка с нова- корейска LG. Обаче докато почистиш една стая и половина, тя загрява и се самоизключва. Та идеята ми е да разкарам тази защита. Дали да го направя, как, и какви ще са последствията. Че може да изгори е ясно. Razz . Някой правил ли го е?

Съветвам те да си почистиш старателно прахосмукачката, като започнеш от тръбите и стигнеш до торбичката. Ако изключиш защитата,
Цитат:
Че може да изгори е ясно

горното не само е ясно, но е сигурно Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 11, 2006 7:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Оня ден ми изгоря една подобна такава, направо корпуса се размекна и изпопадаха чарковете. Още в гаранцията започна да вие, според мен причината беше в разбитите лагери, носих я два пъти, но така и не направиха нищо, мотора бил капсулован и чак като изгорял щели да ми го сменят. Да ама изгора след гаранцията. Купена бе от Метро и сервиза е PAN. От Метро вече не купувам техника имат отвратително гаранционно обслужване.
Махни маркучите, торбичката и евентуално ако има някъкъв филтър към отсека на турбините, ако работи нормално има някъде запушване най вероятно в маркучите и се товари мотора, почисти и филтрите. Ако обаче е станала шумна може да са лагери като моята. По звука ще я разбереш със и без маркучи и филтри.
Добре че аз си пазех класическата руска машина, която работи над 20 год. безотказно, е няма фаца ама е яка.
Върнете се в началото
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 11, 2006 9:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Да уе бахти и малките торбички дето ги слагат...изчистиш една стая напълни се и почне да загрява като намалява и смукателната мощност...мойта е CROWN от технополис и тя много грее....иначе постоянната торбичка се скъса преди гаранцията и сега съм на книжни които се пълнят за 1 седмица и постоянно тряа да купуваш нови а от гаранционния сервиз искат 10лв. да си купя нова постоянна Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Сря Окт 11, 2006 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Да бе абсолютно си прав, на всичкото отгоре в отсека за торбичката към турбината (мотора) има едно малко отворче 4х4 см. с дунапренче. Ами много ясно, че торбичката като се напълни и това дунапренче се набие с прах мотора се мъчи и вие та чак замирисва. За това загряват и горят моторите, сега видях като се разпадна моята. Явно са проектирани при малка мощност на мотора да се постига голяма всмукателна сила ама ако не чистиш прах, а то затова е прахосмукачка. Общо взето ни продават боклуци. На руската няма такова нещо и си работи като великия Съветски съюз.
То и като купуваме гледаме да е евтино, но всяко евтино излиза по скъпо това съм го разбрал отдавна, но продължавам да купувам евтино, дали пък не ми е станало навик.
Върнете се в началото
Питащ
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:57    Заглавие: Ама тя е нова.... Отговорете с цитат

Прахосмукачката е НОВА. Загрява от второто използване. Има регулиране на мощността, и като я сложим на MAX загрява за време, колкото да изчистим една стая. Виж, ако намалим мощността наполовина, ще загрее за по-дълго време. Имахме(и още я имаме) руска, Тайфун. 15000 оборота в минута, като я пуснеш, само ток и требе. То затова циганите най обичат руските прахосмукачки, защото с тях най-добре си превъртат водомерите обратно Razz .
Нашата е LG. Но съм виждал панасоник преди 10 години, със същия ефект на самоизключване.
Върнете се в началото
VALDEMAR
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: BURGAS

МнениеПуснато на: Чет Окт 12, 2006 22:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ти един безценен съвет!!!!
Бягай в гаранционния сервиз и плачи на нечие рамо докато ти я направят(ако могат разбира се) безплатно!
А иначе вземи отвертката и като я разглобиш ще видиш едно ткова като черно цилиндърче с два кабела или нещо подобно върху корпуса на двигателя.
Даваш накъсо кабелите и си ....50-60 кинта назад след около месец.
Внимавай да не те хване "тока" че малко щипе ама няма страшно някой после даже оживяват!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Чет Окт 19, 2006 12:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Сигурно имаш предвид да се елиминира термозащитата, само че може и да се запали, а като се запалят изгарят много бързо, може и стаята да пламне.
Върнете се в началото
VALDEMAR
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: BURGAS

МнениеПуснато на: Чет Окт 19, 2006 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Това за което ти говоря не е термозащита а така наречения термостат който изключва когато температурният режим на двигателя е такъв че може да доведе до евентуално нарушаване на параметрите му.
Тези термостати се поставят само в по марковите или по качествени китайски уреди.
Термозащитата се поставя задължително във всички подобни уреди дори и в най-измислените.Тя обаче изгаря безвъзвратно и обикновенно това става малко преди да се запали както ти казваш.
Ако в твоя уред няма такъв термостат а има само термозащита по-добре нищо не прави!!!
Както ти казах ако е гаранционна занеси я в сервиза.Може да има проблем с термостата или нещо друго което да го кара да изключва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети