| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Питащ Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 21:04 Заглавие: Прахосмукачаката загрява... |
|
|
Здравейте. Сменихме (за беля) старата руска прахосмукачка с нова- корейска LG. Обаче докато почистиш една стая и половина, тя загрява и се самоизключва. Та идеята ми е да разкарам тази защита. Дали да го направя, как, и какви ще са последствията. Че може да изгори е ясно. . Някой правил ли го е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 21:13 Заглавие: |
|
|
При така зададен въпрос в другия раздел (на първо време). |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 10, 2006 22:29 Заглавие: Re: Прахосмукачаката загрява... |
|
|
| Питащ написа: | Здравейте. Сменихме (за беля) старата руска прахосмукачка с нова- корейска LG. Обаче докато почистиш една стая и половина, тя загрява и се самоизключва. Та идеята ми е да разкарам тази защита. Дали да го направя, как, и какви ще са последствията. Че може да изгори е ясно. . Някой правил ли го е? |
Съветвам те да си почистиш старателно прахосмукачката, като започнеш от тръбите и стигнеш до торбичката. Ако изключиш защитата,
| Цитат: | | Че може да изгори е ясно |
горното не само е ясно, но е сигурно  |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 7:51 Заглавие: |
|
|
Оня ден ми изгоря една подобна такава, направо корпуса се размекна и изпопадаха чарковете. Още в гаранцията започна да вие, според мен причината беше в разбитите лагери, носих я два пъти, но така и не направиха нищо, мотора бил капсулован и чак като изгорял щели да ми го сменят. Да ама изгора след гаранцията. Купена бе от Метро и сервиза е PAN. От Метро вече не купувам техника имат отвратително гаранционно обслужване.
Махни маркучите, торбичката и евентуално ако има някъкъв филтър към отсека на турбините, ако работи нормално има някъде запушване най вероятно в маркучите и се товари мотора, почисти и филтрите. Ако обаче е станала шумна може да са лагери като моята. По звука ще я разбереш със и без маркучи и филтри.
Добре че аз си пазех класическата руска машина, която работи над 20 год. безотказно, е няма фаца ама е яка. |
|
|
 |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 9:39 Заглавие: |
|
|
Да уе бахти и малките торбички дето ги слагат...изчистиш една стая напълни се и почне да загрява като намалява и смукателната мощност...мойта е CROWN от технополис и тя много грее....иначе постоянната торбичка се скъса преди гаранцията и сега съм на книжни които се пълнят за 1 седмица и постоянно тряа да купуваш нови а от гаранционния сервиз искат 10лв. да си купя нова постоянна  |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 11, 2006 11:59 Заглавие: |
|
|
Да бе абсолютно си прав, на всичкото отгоре в отсека за торбичката към турбината (мотора) има едно малко отворче 4х4 см. с дунапренче. Ами много ясно, че торбичката като се напълни и това дунапренче се набие с прах мотора се мъчи и вие та чак замирисва. За това загряват и горят моторите, сега видях като се разпадна моята. Явно са проектирани при малка мощност на мотора да се постига голяма всмукателна сила ама ако не чистиш прах, а то затова е прахосмукачка. Общо взето ни продават боклуци. На руската няма такова нещо и си работи като великия Съветски съюз.
То и като купуваме гледаме да е евтино, но всяко евтино излиза по скъпо това съм го разбрал отдавна, но продължавам да купувам евтино, дали пък не ми е станало навик. |
|
|
 |
Питащ Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 20:57 Заглавие: Ама тя е нова.... |
|
|
Прахосмукачката е НОВА. Загрява от второто използване. Има регулиране на мощността, и като я сложим на MAX загрява за време, колкото да изчистим една стая. Виж, ако намалим мощността наполовина, ще загрее за по-дълго време. Имахме(и още я имаме) руска, Тайфун. 15000 оборота в минута, като я пуснеш, само ток и требе. То затова циганите най обичат руските прахосмукачки, защото с тях най-добре си превъртат водомерите обратно .
Нашата е LG. Но съм виждал панасоник преди 10 години, със същия ефект на самоизключване. |
|
|
 |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 12, 2006 22:20 Заглавие: |
|
|
Ето ти един безценен съвет!!!!
Бягай в гаранционния сервиз и плачи на нечие рамо докато ти я направят(ако могат разбира се) безплатно!
А иначе вземи отвертката и като я разглобиш ще видиш едно ткова като черно цилиндърче с два кабела или нещо подобно върху корпуса на двигателя.
Даваш накъсо кабелите и си ....50-60 кинта назад след около месец.
Внимавай да не те хване "тока" че малко щипе ама няма страшно някой после даже оживяват! |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 12:54 Заглавие: |
|
|
| Сигурно имаш предвид да се елиминира термозащитата, само че може и да се запали, а като се запалят изгарят много бързо, може и стаята да пламне. |
|
|
 |
VALDEMAR Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 20:20 Заглавие: |
|
|
Това за което ти говоря не е термозащита а така наречения термостат който изключва когато температурният режим на двигателя е такъв че може да доведе до евентуално нарушаване на параметрите му.
Тези термостати се поставят само в по марковите или по качествени китайски уреди.
Термозащитата се поставя задължително във всички подобни уреди дори и в най-измислените.Тя обаче изгаря безвъзвратно и обикновенно това става малко преди да се запали както ти казваш.
Ако в твоя уред няма такъв термостат а има само термозащита по-добре нищо не прави!!!
Както ти казах ако е гаранционна занеси я в сервиза.Може да има проблем с термостата или нещо друго което да го кара да изключва. |
|
|
 |
|