Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схеми за Subwoofer...?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 18, 2006 16:37    Заглавие: Търся схеми за Subwoofer...? Отговорете с цитат

Мисля да си правя Subwoofer.Имам идея вече за кутия,но незнам с какви точно размери да я направя и кое е най-подходящото лепило!!! Sad Говоритела е с диаметър 11см и е от туба от TV Blaupunkt MS 70-79 VT (Който не става за нищо ,но както и да е Wink ) И така някой ако има да ми даде ОЩЕ идеи,схеми и РАЗМЕРИ ще му бъда много благодарен Wink и като го направя ще пиша за резултата!!! АА и после като го направя ще питам дали някой знае нещо за усилватела на този телевизор защото него мисля да използвам(100W е все пак)!!!Обаче ме притеснява дали не е свързан с таблото отпред или с процесора. И да им трябва за да работи добре!!! Sad
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Окт 18, 2006 17:43    Заглавие: Re: Търся схеми за Subwoofer...? Отговорете с цитат

Hristiqn написа:
АА и после като го направя ще питам дали някой знае нещо за усилватела на този телевизор защото него мисля да използвам(100W е все пак)!!!Обаче ме притеснява дали не е свързан с таблото отпред или с процесора. И да им трябва за да работи добре!!! Sad

100 Вата Shocked айде бе Question
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 18, 2006 17:47    Заглавие: Re: Търся схеми за Subwoofer...? Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Hristiqn написа:
АА и после като го направя ще питам дали някой знае нещо за усилватела на този телевизор защото него мисля да използвам(100W е все пак)!!!Обаче ме притеснява дали не е свързан с таблото отпред или с процесора. И да им трябва за да работи добре!!! Sad

100 Вата Shocked айде бе Question
Very Happy Не говоря за говоритела а за усилватела на телевизора,а пък ако не вярваш.......незнам така пише на него!!!Абе колкото и да е доста е силничък и него ще използвам!!!
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Окт 18, 2006 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз за усилвателя говоря Laughing -2 телевизора-2Х100 вата Hi-Fi Уредба
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Окт 18, 2006 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

абе нещо 11см за събуфер Shocked и 100Вт ама хич не ми се връзва ама тва разбира си е твой проблем
ей ти малко размери Laughing на събуфери само да не се плашиш - аз имам същия у нас и си го ползвам за маса в хола като не свири Wink
http://www.decware.com/whorn.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 18, 2006 21:19    Заглавие: Отговорете с цитат

After_Dark написа:
абе нещо 11см за събуфер Shocked и 100Вт ама хич не ми се връзва ама тва разбира си е твой проблем
ей ти малко размери Laughing на събуфери само да не се плашиш - аз имам същия у нас и си го ползвам за маса в хола като не свири Wink
http://www.decware.com/whorn.htm
Абе не знам какво не ви се връзва ама говоритела и усилватела ги взимам от един и същ телевизор!!! И търся размери за говорител като този(11см).Не някви квито си ми дал ти!!! Wink Тея които си ми дал сааа........ Confused неам думи. Wink Дай някакви за този размер говорител? Апък по нататък като намеря по голям,ааа големи, ще направя оня с двата говоритела.
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Окт 18, 2006 21:41    Заглавие: Отговорете с цитат

хм размери ?
ами те си зависят от много неща параметри на говорителя, материал, ....,
с две думи - ако не гониш каквото и да е що-годе качество - правиш си куб 50х50х50 см от талашит или пдч с дебелина поне 2 см, лепиш с С-200, оребряваш отвътре - примерно летви 2х2 см през 10 см и те лепени и покриваш с 2-3 см вата отвътре по стените - гледай да стане херметична кутията - с размерите варираш както искаш Wink говорителя посредата на едната стена и си готов
после ако искаш сядаш и четеш как и защо се проектират озвучителни тела и в най-добрия случай си купуваш готово
Върнете се в началото
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 19, 2006 1:02    Заглавие: Отговорете с цитат

After_Dark написа:
хм размери ?
ами те си зависят от много неща параметри на говорителя, материал, ....,
с две думи - ако не гониш каквото и да е що-годе качество - правиш си куб 50х50х50 см от талашит или пдч с дебелина поне 2 см, лепиш с С-200, оребряваш отвътре - примерно летви 2х2 см през 10 см и те лепени и покриваш с 2-3 см вата отвътре по стените - гледай да стане херметична кутията - с размерите варираш както искаш Wink говорителя посредата на едната стена и си готов
после ако искаш сядаш и четеш как и защо се проектират озвучителни тела и в най-добрия случай си купуваш готово
Значи...благодаря ти много за идеята звучи добра ама май ми се струва че това е туба, а не Subwoofer Sad !!! Трябва ми SUBWOOFER аз този говорител го взимам от готова туба с вата със всичко както си му е реда само,че е от пластмаса и не ми харесва... а както каза в началото "ако не гониш каквото и да е що-годе качество " на против гоня максималното качество за такъв говорител!!! Wink Набързо надрасках една "рисунка" да добиеш представа какво смятам да праввя Embarassed дай маил,а ако има начин тук кажи?
After_Dark
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 19, 2006 17:27    Заглавие: Отговорете с цитат

абе ти знаеш ли кво искаш ?
и ква ше да е разликата между "туба" и събуфер ?
пък и не очаквай нищо кой знае кво от говорител от телевизор Wink
казах ти да варираш както искаш с размерите - и без тва по-зле няма да стане Very Happy - кеф ти куб, паралелипипед или сфера - само гледай поне 15-20 литра да е обема и да е дървена (талашитена) и дебела поне 2 см с вата и сичко друго - всъщност и мраморна може ако ти се занимава Wink почни, направи я, чуй я, после иди в магазина и чуй и там къф е звука от тела с подобни размери и качествени говорители и ако искаш даже и размерите им свали и си ги направи подобни
важното е, че така - полека-лека кат натрупаш сръчност и с малко повече четене работата ше се получи Wink
Успех !!! Wink
Върнете се в началото
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 19, 2006 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

After_Dark написа:
абе ти знаеш ли кво искаш ?
и ква ше да е разликата между "туба" и събуфер ?
пък и не очаквай нищо кой знае кво от говорител от телевизор Wink
казах ти да варираш както искаш с размерите - и без тва по-зле няма да стане Very Happy - кеф ти куб, паралелипипед или сфера - само гледай поне 15-20 литра да е обема и да е дървена (талашитена) и дебела поне 2 см с вата и сичко друго - всъщност и мраморна може ако ти се занимава Wink почни, направи я, чуй я, после иди в магазина и чуй и там къф е звука от тела с подобни размери и качествени говорители и ако искаш даже и размерите им свали и си ги направи подобни
важното е, че така - полека-лека кат натрупаш сръчност и с малко повече четене работата ше се получи Wink
Успех !!! Wink
Такаа... явно не можеш да ми дадеш модел на буфер...,айде остави,ще неправя нещо... пък квото стане.Като го направя ще ти кажа.А според мене туба е като буфера само,че е херметик,а буфера има дупка и с дупка по ми харесва,някак си по "нежен" е баса. Embarassed Айде квото стане. Wink Мерси все пак!!! Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети