| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Hristiqn Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 16:37 Заглавие: Търся схеми за Subwoofer...? |
|
|
Мисля да си правя Subwoofer.Имам идея вече за кутия,но незнам с какви точно размери да я направя и кое е най-подходящото лепило!!! Говоритела е с диаметър 11см и е от туба от TV Blaupunkt MS 70-79 VT (Който не става за нищо ,но както и да е ) И така някой ако има да ми даде ОЩЕ идеи,схеми и РАЗМЕРИ ще му бъда много благодарен и като го направя ще пиша за резултата!!! АА и после като го направя ще питам дали някой знае нещо за усилватела на този телевизор защото него мисля да използвам(100W е все пак)!!!Обаче ме притеснява дали не е свързан с таблото отпред или с процесора. И да им трябва за да работи добре!!!  _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 17:43 Заглавие: Re: Търся схеми за Subwoofer...? |
|
|
| Hristiqn написа: | АА и после като го направя ще питам дали някой знае нещо за усилватела на този телевизор защото него мисля да използвам(100W е все пак)!!!Обаче ме притеснява дали не е свързан с таблото отпред или с процесора. И да им трябва за да работи добре!!!  |
100 Вата айде бе  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 17:47 Заглавие: Re: Търся схеми за Subwoofer...? |
|
|
| bai_tishan написа: | | Hristiqn написа: | АА и после като го направя ще питам дали някой знае нещо за усилватела на този телевизор защото него мисля да използвам(100W е все пак)!!!Обаче ме притеснява дали не е свързан с таблото отпред или с процесора. И да им трябва за да работи добре!!!  |
100 Вата айде бе  | Не говоря за говоритела а за усилватела на телевизора,а пък ако не вярваш.......незнам така пише на него!!!Абе колкото и да е доста е силничък и него ще използвам!!! _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 17:53 Заглавие: |
|
|
И аз за усилвателя говоря -2 телевизора-2Х100 вата Hi-Fi Уредба _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 19:17 Заглавие: |
|
|
абе нещо 11см за събуфер и 100Вт ама хич не ми се връзва ама тва разбира си е твой проблем
ей ти малко размери на събуфери само да не се плашиш - аз имам същия у нас и си го ползвам за маса в хола като не свири
http://www.decware.com/whorn.htm |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 21:19 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | абе нещо 11см за събуфер и 100Вт ама хич не ми се връзва ама тва разбира си е твой проблем
ей ти малко размери на събуфери само да не се плашиш - аз имам същия у нас и си го ползвам за маса в хола като не свири
http://www.decware.com/whorn.htm | Абе не знам какво не ви се връзва ама говоритела и усилватела ги взимам от един и същ телевизор!!! И търся размери за говорител като този(11см).Не някви квито си ми дал ти!!! Тея които си ми дал сааа........ неам думи. Дай някакви за този размер говорител? Апък по нататък като намеря по голям,ааа големи, ще направя оня с двата говоритела. _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 18, 2006 21:41 Заглавие: |
|
|
хм размери ?
ами те си зависят от много неща параметри на говорителя, материал, ....,
с две думи - ако не гониш каквото и да е що-годе качество - правиш си куб 50х50х50 см от талашит или пдч с дебелина поне 2 см, лепиш с С-200, оребряваш отвътре - примерно летви 2х2 см през 10 см и те лепени и покриваш с 2-3 см вата отвътре по стените - гледай да стане херметична кутията - с размерите варираш както искаш говорителя посредата на едната стена и си готов
после ако искаш сядаш и четеш как и защо се проектират озвучителни тела и в най-добрия случай си купуваш готово |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 1:02 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | хм размери ?
ами те си зависят от много неща параметри на говорителя, материал, ....,
с две думи - ако не гониш каквото и да е що-годе качество - правиш си куб 50х50х50 см от талашит или пдч с дебелина поне 2 см, лепиш с С-200, оребряваш отвътре - примерно летви 2х2 см през 10 см и те лепени и покриваш с 2-3 см вата отвътре по стените - гледай да стане херметична кутията - с размерите варираш както искаш говорителя посредата на едната стена и си готов
после ако искаш сядаш и четеш как и защо се проектират озвучителни тела и в най-добрия случай си купуваш готово | Значи...благодаря ти много за идеята звучи добра ама май ми се струва че това е туба, а не Subwoofer !!! Трябва ми SUBWOOFER аз този говорител го взимам от готова туба с вата със всичко както си му е реда само,че е от пластмаса и не ми харесва... а както каза в началото "ако не гониш каквото и да е що-годе качество " на против гоня максималното качество за такъв говорител!!! Набързо надрасках една "рисунка" да добиеш представа какво смятам да праввя дай маил,а ако има начин тук кажи? _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 17:27 Заглавие: |
|
|
абе ти знаеш ли кво искаш ?
и ква ше да е разликата между "туба" и събуфер ?
пък и не очаквай нищо кой знае кво от говорител от телевизор
казах ти да варираш както искаш с размерите - и без тва по-зле няма да стане - кеф ти куб, паралелипипед или сфера - само гледай поне 15-20 литра да е обема и да е дървена (талашитена) и дебела поне 2 см с вата и сичко друго - всъщност и мраморна може ако ти се занимава почни, направи я, чуй я, после иди в магазина и чуй и там къф е звука от тела с подобни размери и качествени говорители и ако искаш даже и размерите им свали и си ги направи подобни
важното е, че така - полека-лека кат натрупаш сръчност и с малко повече четене работата ше се получи
Успех !!!  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Окт 19, 2006 20:12 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | абе ти знаеш ли кво искаш ?
и ква ше да е разликата между "туба" и събуфер ?
пък и не очаквай нищо кой знае кво от говорител от телевизор
казах ти да варираш както искаш с размерите - и без тва по-зле няма да стане - кеф ти куб, паралелипипед или сфера - само гледай поне 15-20 литра да е обема и да е дървена (талашитена) и дебела поне 2 см с вата и сичко друго - всъщност и мраморна може ако ти се занимава почни, направи я, чуй я, после иди в магазина и чуй и там къф е звука от тела с подобни размери и качествени говорители и ако искаш даже и размерите им свали и си ги направи подобни
важното е, че така - полека-лека кат натрупаш сръчност и с малко повече четене работата ше се получи
Успех !!!  | Такаа... явно не можеш да ми дадеш модел на буфер...,айде остави,ще неправя нещо... пък квото стане.Като го направя ще ти кажа.А според мене туба е като буфера само,че е херметик,а буфера има дупка и с дупка по ми харесва,някак си по "нежен" е баса. Айде квото стане. Мерси все пак!!!  _________________ Аз знам,че нищо не знам,ама има хора дет и тва не знаят!?! |
|
|
 |
|