Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Допустимо ли е зануляване на кабелната телевизия?
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Стъни
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 11:12    Заглавие: Допустимо ли е зануляване на кабелната телевизия? Отговорете с цитат

По кабела ползвам интернет и телевизия. Свързал съм РС през модем с интернет, ТВ тунер, видео, телевизор. Забелязах че по кабела тече някъкъв ток, като го допирам до буксата на ТВ даже преискрява, пък и ме друсва леко. Досега нямам проблеми, но знам ли да не изпуши нещо. Допустимо ли е да зануля оплетката на коаксиалния кабел на моята нула (ползвам монофазен ток) или ще повредя нещо било то мое или на оператора.
Нямам възможност да го заземявам, на 8 етаж съм.
Благодаря предварително.
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 11:21    Заглавие: Отговорете с цитат

По принцип кабелния оператор е задължен да си заземява мрежата,но моя съвет е да си поискаш от този кабелен оператор такова устройство което галванично да отдели твоита апаратура от мрежата .Те си го имат,но в момента не се сещам как се казваше.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Стъни
Гост

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе длъжен ама не го прави това заземяване, пък и едва ли ще ми даде такова устройство за галванично отделяне на мрежата. За това питам мога ли аз да си зануля оплетката на моята нула още на входа преди таба разклоняващ за компютъра и телевизора, та да не ме плаши това искрене. Скоро си купих скъп телевизор и да не изпуши нещо по него, я в компютъра ми.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Tя кабелната е занулена, ама телевизора не е, и оттам идва леко офазяване. Това е причината да те бие ток когато хванеш кабела на кабелната и докоснеш буксата на телевизора, както и на мен ми се е случвало много пъти като включвам кабела.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно нормално явление, както казаха по-горе оператора е длъжен да заземява. Но все пак има потенциална ралзлика между занулено и заземено, в повечето случаи достатъчна за да се усети Smile
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 20:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Смятам,че трябва да има галванично разделяне,защото ако наблизо има примерно ТВ В.Търново с пробили кондензатори на антенния вход може и да има някакви проблеми.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 20:52    Заглавие: Отговорете с цитат

dasho написа:
Смятам,че трябва да има галванично разделяне,защото ако наблизо има примерно ТВ В.Търново с пробили кондензатори на антенния вход може и да има някакви проблеми.
На Търновото ще му пробият кондензаторите ако ги закъсиш.Кабелните ТВ са занулени.Кабели се включват при изключени устройства.
Върнете се в началото
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм сигурен,че всеки включва кабели при изключени устройства,а и за качественно зануляване също.
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

dasho написа:
Не съм сигурен,че всеки включва кабели при изключени устройства,а и за качественно зануляване също.
Това ти е грешката.И още да сте чували за индукция.Пример вързваш траф и мериш на магнитопровоида с фазомер ФАЗА ДА ТЕ УТРЕПЕ Laughing
Върнете се в началото
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиша ти за субективния фактор.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети