| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Стъни Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 11:12 Заглавие: Допустимо ли е зануляване на кабелната телевизия? |
|
|
По кабела ползвам интернет и телевизия. Свързал съм РС през модем с интернет, ТВ тунер, видео, телевизор. Забелязах че по кабела тече някъкъв ток, като го допирам до буксата на ТВ даже преискрява, пък и ме друсва леко. Досега нямам проблеми, но знам ли да не изпуши нещо. Допустимо ли е да зануля оплетката на коаксиалния кабел на моята нула (ползвам монофазен ток) или ще повредя нещо било то мое или на оператора.
Нямам възможност да го заземявам, на 8 етаж съм.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 11:21 Заглавие: |
|
|
| По принцип кабелния оператор е задължен да си заземява мрежата,но моя съвет е да си поискаш от този кабелен оператор такова устройство което галванично да отдели твоита апаратура от мрежата .Те си го имат,но в момента не се сещам как се казваше. |
|
|
 |
Стъни Гост
|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 11:41 Заглавие: |
|
|
| Абе длъжен ама не го прави това заземяване, пък и едва ли ще ми даде такова устройство за галванично отделяне на мрежата. За това питам мога ли аз да си зануля оплетката на моята нула още на входа преди таба разклоняващ за компютъра и телевизора, та да не ме плаши това искрене. Скоро си купих скъп телевизор и да не изпуши нещо по него, я в компютъра ми. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 15:21 Заглавие: |
|
|
| Tя кабелната е занулена, ама телевизора не е, и оттам идва леко офазяване. Това е причината да те бие ток когато хванеш кабела на кабелната и докоснеш буксата на телевизора, както и на мен ми се е случвало много пъти като включвам кабела. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 15:42 Заглавие: |
|
|
Напълно нормално явление, както казаха по-горе оператора е длъжен да заземява. Но все пак има потенциална ралзлика между занулено и заземено, в повечето случаи достатъчна за да се усети  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 20:37 Заглавие: |
|
|
| Смятам,че трябва да има галванично разделяне,защото ако наблизо има примерно ТВ В.Търново с пробили кондензатори на антенния вход може и да има някакви проблеми. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 20:52 Заглавие: |
|
|
| dasho написа: | | Смятам,че трябва да има галванично разделяне,защото ако наблизо има примерно ТВ В.Търново с пробили кондензатори на антенния вход може и да има някакви проблеми. | На Търновото ще му пробият кондензаторите ако ги закъсиш.Кабелните ТВ са занулени.Кабели се включват при изключени устройства. |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:01 Заглавие: |
|
|
| Не съм сигурен,че всеки включва кабели при изключени устройства,а и за качественно зануляване също. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:02 Заглавие: |
|
|
| dasho написа: | | Не съм сигурен,че всеки включва кабели при изключени устройства,а и за качественно зануляване също. | Това ти е грешката.И още да сте чували за индукция.Пример вързваш траф и мериш на магнитопровоида с фазомер ФАЗА ДА ТЕ УТРЕПЕ  |
|
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:10 Заглавие: |
|
|
| Пиша ти за субективния фактор. |
|