Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Допустимо ли е зануляване на кабелната телевизия?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 23, 2006 21:13    Заглавие: Отговорете с цитат

dasho написа:
Пиша ти за субективния фактор.
Тъй де не съм видял досега занулен телевизор Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 5:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно затова субектите носят за ремонт апарати с тежки дефекти. Понякога ремонта отива на такава цифра че не се провежда. Така че правилото за присъединяване на кабели, при изключени устройства, трябва да прерастне в ЗАКОН.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 8:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Това преискряване е най- опасно за мрежовата карта и тунера на компютъра /ако има такъв/. Наскоро ремонтирах такъв компютър с ГРЪМНАЛ чип на тунера, изгоряло дъно /пускаше 2 волта на процесора Shocked / и изгоряло захранване. По буксата на ТВ- входа на тунера имаше много и видими следи от искрене.....
А, да.... процесора беше здрав, което мен лично много ме учуди...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Стъни
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 8:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Компютърът ми както казах е занулен чрез шуко контакта, не виждам там опасност от тези напрежения, но телевизор, ДВД не са. Ще проверя кабела спрямо нулата ми дали има напрежение най вероятно да. И ако има да зануля ли ?
Върнете се в началото
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 13:01    Заглавие: Nedej Отговорете с цитат

Стъни написа:
Компютърът ми както казах е занулен чрез шуко контакта, не виждам там опасност от тези напрежения, но телевизор, ДВД не са. Ще проверя кабела спрямо нулата ми дали има напрежение най вероятно да. И ако има да зануля ли ?

Не прави тази глупост а се обади на кабеларката да ти дадат един изолатор за да си отделиш галванично телевизора и кабелния модем .
Така ако върне напрежение някой телевизот от входа може да си запалиш къщата Idea
Върнете се в началото
Стъни
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 14:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре бе джанъм какво представлява този изолатор, те казват че вямат такова животно и не е необходимо.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 15:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Казва се "ГАЛВАНИЧЕН РАЗДЕЛИТЕЛ" и се продава на много места Very Happy
Още по темата Arrow http://forum.bergon.net/viewtopic.php?p=272337&sid=964af2d27d48ba8116439d1eb08c7327
Цеков
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 17:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Кабеларките трябва да заземяват ширмовката , но не винаги го правят
При мен се беше получило офазяване от вън (по кабела)за целия блок, което си беше точно 220 V . Пробна лампа 15W светеше между кабела и нулата от контактите.
А тези така наречени изолатори преди модемите имат пряка връзка по
ширмовките и в този случай не вършат работа .

Може да не е редно ,но според мен ще е по-безопасно за апаратурата и хората , ако си зануля кабела.
Върнете се в началото
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 18:21    Заглавие: Mne Отговорете с цитат

Цеков написа:
Кабеларките трябва да заземяват ширмовката , но не винаги го правят
При мен се беше получило офазяване от вън (по кабела)за целия блок, което си беше точно 220 V . Пробна лампа 15W светеше между кабела и нулата от контактите.
А тези така наречени изолатори преди модемите имат пряка връзка по
ширмовките и в този случай не вършат работа .

Може да не е редно ,но според мен ще е по-безопасно за апаратурата и хората , ако си зануля кабела.

В дълбоко заблуждение си за изолатора ,абслоютно никаква галванична връзка няма между входа и изхода му ,ако си попаднал дефектен изолатор си е друг въпрос, по принцип изолатора може и сам да си го сътвори човек вътре няма нищо друго освен 2 високоволтови кондензатора един 10нф за ширмофка вход/изход и 1нф за средно жило вход/изхопд и 2 гръморазрядника .
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Окт 24, 2006 19:02    Заглавие: Отговорете с цитат

колкото и да не му се вярва на човек кабелната мрежа все някаде е заземена но от дългите разстояния и от много тв приемници няма как да не се идуктира някакво напрежение дори и твоят телевизор колкото и да не ти се вярва спомага за това макар и минимално , не те съветвам да зануляваш това може да доведе до други проблеми колкото и добре да си свързал двата кабела той винаги ще си има някакъв потенциал , ако не можеш да си намериш галваничен изолатор може да си направиш http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circuits/antenna_isolator.html ето тук има някои схеми
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети