| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Petiofi Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 26, 2006 11:09 Заглавие: Помощ за ремонт на LCD монитор |
|
|
Здавейте колеги!
Нов съм в този форум и Ви моля ако допускам някакви грешки да ме поправите.
А сега по темата:Марката е "Филипс",19 инча,модела e 190X6FB.
Проблема е че въобще не тръгва,работил е и просто на другия ден не се е включил.
По принцип монитора е в гаранция,но когато е занесен в сервиза са видяли следи от хлебарки и са отказали гаранцията.
Според мен проблема е в захранващия блок ,имаше изгорял предпазител и един мощен MOS транзистор 2SK3562,които смених но резултата е нулев.
На изходите му няма никакви напрежения (5V,12V...)
Най вероятно ще се наложи смяната на целия захранващ блок (дано да е само той)
Въпросите са ми дали може някъде да се ремонтира този захранващ блок,откъде мога да купя нов такъв и евент.цена,или някакви насоки за ремонт.
Ще съм благодарен за всякакви съвети. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 26, 2006 12:24 Заглавие: |
|
|
| Ами този мощния транзистор трябва да го клати нещо,някакъв чип трябва да има наоколо,виж самия чип захранва ли се ,на транзистора идва ли напрежение от големия конд..Не си написал от къде си ако напишеш може би повече ще може да ти се помогне. |
|
|
 |
Petiofi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 27, 2006 9:51 Заглавие: |
|
|
Има напрежение около 320В след изправителя върху големия електролитен кондензатор,който е за до 450В,следват доста на брой чипове ,който не съм замервал (видя ми се твърде сложно да измервам на посоки без да знам какво точно да очаквам).Имам следните въпроси:
1.Транзистора 2SK3562 беше изцяло окъсил,и го замених с STP9NB60 - дали това може да е проблем?
2.Този вид захранващ блок трябва ли да има на изходите си напрежения (5В,12В)без да е натоварен,т.е. при изключен куплунг.В същност напрежение няма и под товар(с включен куплунг към другите платки)?
3.Дали захранващия блок не получава управление от другите платки(има входове/изходи който не знам за какво са)за да заработи?
4.От къде и за колко (ориентировъчно) може да се купи нов захранващ блок за този монитор? |
|
|
 |
BaNko_bs Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 23:21 Заглавие: |
|
|
След Греца е нормално да е така
1. Не!
2. Да
3. Зависи от архитектурата. Огледай куплунзите за димминга (DIM) сигнали и дали наоколо има нещо он оф! Стандартно напреженията си излзат. Какви са платките един инвертор захранване и основна или захранването и инвертора са една?
4. http://www.partstore.com/ трябва ти само парт номера който е написан някъде отгоре.
Опитай да го ремонтираш иначе не е интересно ) Нещо тбва да джусва тоя мос виш дали е транз. ген. или ИС виш има ли напрежение Дрейн-Сорс после проследи веригата на Гейта и ще го подкараш! |
|
|
 |
Petiofi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 16:48 Заглавие: |
|
|
Днес ме информираха (от сервиз) че е дефектирал ШИМ-а в захранващия блок и са се отказали да го ремонтират понеже не можело да се намери такъв.Някой има ли информация какъв е този ШИМ и евентуално с какъв може да зе замени(понеже монитора не е пред мен),и къде да търся такъв чип.Благодаря педварително!
взето от руски форум http://monitor.net.ru/forum/philips-190s6fs-info-112621.html
чипа трябва да е DAP02ALSZ |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 16:58 Заглавие: |
|
|
| След като не може да се намери , не би ли трябвало да ти сменят цялото захранване (това за хлебарките може и да са си го измислили ) . На мен ми държаха една седмица монитора (PHILIPS 107s66 ,CRT) без да го погледнат , като ме обеждават че му няма нищо и чак след това решиха да го сменят (разбира се докато дойде новия се чака още седмица-две) |
|
|
 |
Petiofi Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 17:10 Заглавие: |
|
|
Значи гаранцията категорично отпада,а няма и такъв захранващ блок Ще съм благодарен ако ме ориентирате къде мога да намеря нов захранващ блок или ще се опитам да ремонтирам стария ако намеря този ШИМ DAP02ALSZ |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 20:05 Заглавие: |
|
|
Захранващите стойности от 12в. и 5 в. са по-малкото зло.В повечето случай и трансвертера за подсветката е на платката и няма как да се елиминира.DAP02ALSZ няма намиране ,но ме съмнява да е пробила.Потърси съдействието на по-малък сервиз да се опитат да съчинят нещо около този шим контролер или да го замерят дали въобще има генераций. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
BaNko_bs Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 23:43 Заглавие: |
|
|
DAP02ALSZ ??? Сигурен ли си че това пише има ли лого на производител може да съвпада с 2BS01 на infineon или нещо друго как изглежда схемата DIP-8 или ..... да не е с PFC?
Kажи кое краче къде отива по захранването ако можеш! |
|
|
 |
Petiofi Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 25, 2006 18:19 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички за мненията.Монитора вече работи.Сменен му е целия захранващ блок,тъй като никой не внася такива части и не може да се ремонтира на ниво елемент. |
|
|
 |
|