Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Siemens AX75 дата кабел

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bigi
Гост

МнениеПуснато на: Нед Окт 29, 2006 22:04    Заглавие: Siemens AX75 дата кабел Отговорете с цитат

Здр. хора интересуваме дали кабел (COM) за Siemens C55 би паснал на Siemens AX75. Пробвах лабела с М55 и С62 и работи и то с една и съща програма.Незнам дали да си търся по добър софтуер или кво .. Моля помогнете ми по въпроса.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Окт 30, 2006 8:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо кабела трябва леко да се преработи за да е съвместим с поколенията след 65. После не съм сигурен дали AX класа не са подобни на A класа при който телефона не поддържа обслужване от PC освен за смяна на софт.
Bigi
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Апарата според мен поддържа връзка с PC. Ако има на4ин обясни ми как да модифицирам кабела, преполагам знаеш, че в кабела има ИС.
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 22:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако има ИС значи е преходник от USB към RS232. В този случай първо трябва да инсталираш драйверите на кабела, послe запой два резистора 15k на 3 и 4 пин към маса. Въпреки това мисля че на този телефон неможеш да качваш и сваляш картинки и мелодии.
Bigi
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 5:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Начи кабела по-принцип се свързва към серийния порт (а не към USB).
Четох в един руски форум точно по този въпрос и там също беше посочено свързването на два резистора по 15К , но мисля че беше към други пинове ,как да е ще проверя по-късно и ще ти дам адреса на форума. Там пишеше че се получил номера , и на оня кабела е бил за С55.
Върнете се в началото
Bigi
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 5:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааа и още един въпрос искам да ти задам съдейки по това което си писал за 'преходника (ИС)' . Ами USB кабелите преполагам също имат ИС едва ли са директни (от апрата към РС'то без ИС) или са .. ?
Върнете се в началото
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 8:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази тема се отнесе и май вече е за раздел "дрън дрън". Три дни въртим едно и също.
Въпреки че кабела ти е за RS, тъй като е за 55-а серия, трябва да му запоиш резисторите. Колкото до USB кабела за 65-та серия и нагоре има директен без ИС. Има такива и с ИС но те са преходници от USB към RS.
Моля те пробвай преди да напишеш следващия си пост.
Bigi
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 16:08    Заглавие: Отговорете с цитат

OK 10x . Обаче провери този линк

gsmhosting.com/vbb/archive/index.php/t-257854.html

там са дали други 'пинове' към маса пак с по 15К. И оня се оплаква, че апарата му се ресвал ,хвърли едно око pls. И от там се притеснявеам да не го прее...а .
Върнете се в началото
Bigi
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 05, 2006 1:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах и замасих пин 3 и 4 , свързах ги към пин 2. Нищо не става Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети