| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bigi Гост
|
Пуснато на: Нед Окт 29, 2006 22:04 Заглавие: Siemens AX75 дата кабел |
|
|
| Здр. хора интересуваме дали кабел (COM) за Siemens C55 би паснал на Siemens AX75. Пробвах лабела с М55 и С62 и работи и то с една и съща програма.Незнам дали да си търся по добър софтуер или кво .. Моля помогнете ми по въпроса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 8:11 Заглавие: |
|
|
Първо кабела трябва леко да се преработи за да е съвместим с поколенията след 65. После не съм сигурен дали AX класа не са подобни на A класа при който телефона не поддържа обслужване от PC освен за смяна на софт. _________________ home studio |
|
|
 |
Bigi Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 20:43 Заглавие: |
|
|
| Апарата според мен поддържа връзка с PC. Ако има на4ин обясни ми как да модифицирам кабела, преполагам знаеш, че в кабела има ИС. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 22:11 Заглавие: |
|
|
Ако има ИС значи е преходник от USB към RS232. В този случай първо трябва да инсталираш драйверите на кабела, послe запой два резистора 15k на 3 и 4 пин към маса. Въпреки това мисля че на този телефон неможеш да качваш и сваляш картинки и мелодии. _________________ home studio |
|
|
 |
Bigi Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 5:49 Заглавие: |
|
|
Начи кабела по-принцип се свързва към серийния порт (а не към USB).
Четох в един руски форум точно по този въпрос и там също беше посочено свързването на два резистора по 15К , но мисля че беше към други пинове ,как да е ще проверя по-късно и ще ти дам адреса на форума. Там пишеше че се получил номера , и на оня кабела е бил за С55. |
|
|
 |
Bigi Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 5:53 Заглавие: |
|
|
| Ааа и още един въпрос искам да ти задам съдейки по това което си писал за 'преходника (ИС)' . Ами USB кабелите преполагам също имат ИС едва ли са директни (от апрата към РС'то без ИС) или са .. ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 8:24 Заглавие: |
|
|
Тази тема се отнесе и май вече е за раздел "дрън дрън". Три дни въртим едно и също.
Въпреки че кабела ти е за RS, тъй като е за 55-а серия, трябва да му запоиш резисторите. Колкото до USB кабела за 65-та серия и нагоре има директен без ИС. Има такива и с ИС но те са преходници от USB към RS.
Моля те пробвай преди да напишеш следващия си пост. _________________ home studio |
|
|
 |
Bigi Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 16:08 Заглавие: |
|
|
OK 10x . Обаче провери този линк
gsmhosting.com/vbb/archive/index.php/t-257854.html
там са дали други 'пинове' към маса пак с по 15К. И оня се оплаква, че апарата му се ресвал ,хвърли едно око pls. И от там се притеснявеам да не го прее...а . |
|
|
 |
Bigi Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 1:09 Заглавие: |
|
|
Пробвах и замасих пин 3 и 4 , свързах ги към пин 2. Нищо не става  |
|