| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 28, 2006 15:47 Заглавие: Модифициране на пистолет за горещ въздух |
|
|
Значи купих си пистолет за горещ въздух Agoiama за 20лв.(какво му плащаш)обаче се потвърди приказката че евтиното излиза скъпо............ Оказа се че има две степени 300 и 600 градуса това добре.Обаче като приключиш работа няма как да остане да работи само вентилатора за да може да се охлади нагревателя и дюзата,екстра която имат скъпите професионални инструменти. Вентилатора се захранва през нагревателя и е на 17 волта така пише на него (и от там идва проблема) на първа степен измерих 12 а на втора 15,7 волта след греца.
Значи идеята ми е следната да се направи паралелно захранване на вентилатора за да може да работи и след изключване на нагревателя но не се сещам как да стане това мислех си за някакъв регулатор като този напримр http://www.neomontana.dir.bg/kit165.htm с малка промяна в схемата и с друг тиристор но нещо немога да го измисля. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Окт 29, 2006 12:31 Заглавие: |
|
|
Най-лесно е да ползваш външен адаптор за моторчето.
Ако си направиш и регулатор към адаптора ще можеш и да си регулираш силата на въздушния поток(оттам и температурата). |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 9:03 Заглавие: |
|
|
Номера може да мине и с 1 или 2 керамични кондензатора, но ще трябва да сложиш и един ценер 18-20 волта паралелно на мотора за ограничение на напрежението. Около 2uF керамични (задължително керамични) кондензатора могат да заместят трянсформатора... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
HD Нов потребител

Регистриран на: 30 Окт 2006 Мнения: 1 Местожителство: Stara Zagora, Apriltzi
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 16:19 Заглавие: |
|
|
Здравейте и поздравления за хубавия форум!
Аз също съм горд собственик на такъв пистолет за горещ въздух
Купих го преди около 3-4 месеца, а вече 3 или 4 пъти е ходил в сервиза (все пак има 2 години гаранция )
И на мене винаги така ми гореше нагревателя - сега съм му хванал цаката, като работя САМО на първа степен и засега да чукна на дърво доста време работи безпроблемно. Използвам го САМО за сваляне на боя от стара дървена дограма, имам да сваля на още няколко прозореца и на 1-2 врати боята и после може да го изхвърля, че да не се ядосвам с него
Поздрави! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 18:08 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Номера може да мине и с 1 или 2 керамични кондензатора, но ще трябва да сложиш и един ценер 18-20 волта паралелно на мотора за ограничение на напрежението. Около 2uF керамични (задължително керамични) кондензатора могат да заместят трянсформатора... |
Mилене а да си чувал за величината "ТОК" .Това става ама ако захранваш малък консуматор-няколко сесетки mA. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Окт 30, 2006 20:04 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Mилене а да си чувал за величината "ТОК" .Това става ама ако захранваш малък консуматор-няколко сесетки mA. |
Чувал съм . Правил съм обикновен сешоар със такива кондензатори, точно 2,2uF ми свършиха работа... Затова писах и същия капацитет. Предложих да се сложи ценер за да се ограничи до някаква степен максималното напрежение към мотора... Забравих да кажа че трябва и грец или поне 1 диод преди мотора  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Bobcho Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 03, 2006 22:40 Заглавие: |
|
|
Проблема е решен срещу 10 стотинки и едно старо зарядно за GSM на което смених ценера от 5.1V на 6.8V. Сега пистолета си работи нормално на 1-ва и 2-ра степен а когато е на 0-та работи само вентилатора и охлажа дюзата и нагревателя  |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 04, 2006 8:58 Заглавие: Mda |
|
|
| Bobcho написа: | Проблема е решен срещу 10 стотинки и едно старо зарядно за GSM на което смених ценера от 5.1V на 6.8V. Сега пистолета си работи нормално на 1-ва и 2-ра степен а когато е на 0-та работи само вентилатора и охлажа дюзата и нагревателя  |
На прав път си , аз имам духалка за запояване и тя е направена точно така , когато я изключиш и чак когато истине нагревателя тогава спира вентилатора.  |
|
|
 |
|