Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Донесоха ми....
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 13:59    Заглавие: Донесоха ми.... Отговорете с цитат

Донесоха ми телевизор Samsung CW-28C7VH,28",100Hz,шаси не съм сигурен защото има много номера вътре но мисля,че е АА41-10989С и от долу това има CHASSIS: S53A.Като се включи и издава някакъв звук.Ако някой прояви интерес мога да го запиша да му го пратя.Надявам се с ваша помощ да го оправим защото собственика ми е приятел!!! Sad Не искам да се излагам.Не че много разбирам ама..... Wink
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 14:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Недей се разправя щом
Цитат:
Не че много разбирам ама.....

Вероятността да го скапеш още повече е голяма.Като не искаш да се излагаш,закарай го на някой телевизионен сервиз,сложи си 10лв горница над цената на ремонта и си готов. Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 18:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Недей се разправя щом
Цитат:
Не че много разбирам ама.....

Вероятността да го скапеш още повече е голяма.Като не искаш да се излагаш,закарай го на някой телевизионен сервиз,сложи си 10лв горница над цената на ремонта и си готов. Laughing
Ама той не държи много на него защото го има отдавна и ми каза ако мога да го направя,да го направя ако не.... а пък ако не го оправя за него поне за мене.Виждаше сеее....малее... много готино.Така че искам аз да се опитам.Тоест да видя от къде е.Ако го занеса на сервиз и после питам от къде е повредата със сигурност няма да ми кажат наистина от каде е било.На мен ми е по сладко като оправям нещо,да ме удари един два пъти тока ама да го оправя!!! Wink
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 01, 2006 18:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво на ентусиазма ти млади момко, но ремонта на ТВ не е като плуването - да се хвърлиш в дълбоката вода и да се научиш да плуваш Very Happy , трябва да се започне от нещо по-просто и леко, а 100хц ТВ не са от тази категория! Но щом си решил - давай напред пък с каквото можем ще помагаме. Сваляй капака и го огледай хууубаво! И си потърси схема от интернет, не чакай наготово да ти я даде някой.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 21:39    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Браво на ентусиазма ти млади момко, но ремонта на ТВ не е като плуването - да се хвърлиш в дълбоката вода и да се научиш да плуваш Very Happy , трябва да се започне от нещо по-просто и леко, а 100хц ТВ не са от тази категория! Но щом си решил - давай напред пък с каквото можем ще помагаме. Сваляй капака и го огледай хууубаво! И си потърси схема от интернет, не чакай наготово да ти я даде някой.
Какво да му оглеждам:свалям капака,включвам и се чува някакъв звук ама не от говорителите.Някъде от платката е,и до колкото успея да чуя,защото ме е страх да го държа много да не стане нещо друго,е някъде от захранването.А схема в alldatasheet.com(само този сайт знам) няма!Кажете на къде да се ориентирам(без сервиз). Wink
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 21:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Arrow

Последната промяна е направена от old4 на Нед Ное 05, 2006 8:14; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 02, 2006 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ох ами да почваме тогава,кво да те правим.
Мултицет имаш ли?
Има един прав трансформатор едричък с феритен магнитопровод от него ли идва звука?
Има един мощен транзистор на радиатор където колектора му е вързан на краче на ТХО-премери го дали е здрав.
Пък после ще му мислим.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Мултицет имаш ли?
Има един прав трансформатор едричък с феритен магнитопровод от него ли идва звука?
Има един мощен транзистор на радиатор където колектора му е вързан на краче на ТХО-премери го дали е здрав.
Пък после ще му мислим.
Звука не мога точно да разбера от къде е ама някъде до него.А транзистора е здрав!!!
Hristiqn
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 03, 2006 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

old4 написа:
Щом имаш такова голямо желание Провери си пощата.
БЛАГОДАРЯ !!!!!!!! Wink
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 04, 2006 12:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Hristiqn написа:
Bojilov написа:
Мултицет имаш ли?
Пък после ще му мислим.
Звука не мога точно да разбера от къде е ама някъде до него.А транзистора е здрав!!!

Я между другото сподели как измери дали е здрав Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети