| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 14:39 Заглавие: диагностика и ремонт на памет |
|
|
Колеги, интересува ме как би могло да се разбере кой точно чип от банката памет е дефектен и да бъде подменен само той? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 04, 2006 17:53 Заглавие: |
|
|
| Може да опиташ с memtest-86, след това да запомниш адресите на които дава грешка и според организацията на конкретния модул памет - адреси и данни да предположиш кой точно чип е виновен за грешката. В случай обаче, че грешките не са просто няколко байта, а се простират в голямо адресно пространство, тогава по-вероятно е да имаш дефект в платката или лоша спойка на някой от чиповете. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 12:10 Заглавие: |
|
|
И след като ми даде грешка в 1 адрес /имам такава/, как да разбера кой е чипа? Примерно ми пише 32х8... Какво трябва да ми говори това? Кой е първия чип? Кой е повредения? Защо го дава в друг адрес, ако преместя паметта на друг слот? Подчертавам, че няма друга памет и видеокартата не е вградена! _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 05, 2006 15:50 Заглавие: |
|
|
| ха! верно нямам идея защо мести адреса при смяна на слота, но би трябвало в общия случай да се адресира почти еднакво навсякъде, понеже през адресните шини се задават и команди към чиповете за инициализация, etc. дръпни си някой datasheet на подобен модул памет да видиш поне как ги навръзват по адреси и данни, и ако може дай повече подробности за твоя случай да го разгадаем. т.е. точното описание на грешката от memtest-86 и името на чиповете от паметта, както и колко броя са - двустранно или едностранно разположени. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 9:20 Заглавие: |
|
|
Дава грешка в 3-ти тест в 1 адрес на мемтест 86+ 1.65 версия
Паметта е двустранна, 16 чипа общо SDRAM. Точно модела не е в мен, но след около час ще си редактирам мнението с повече подробности
И една задачка за напредналите: две еднакви памети, но от различни серии на DDR2 V-DATA правят проблем на dual channel, като по данни са еднакви /брой чипове, тайминги, организация/, но самата платка на паметта е видимо различна. Проблема изчезна при слагане на две идентични памети _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 23:47 Заглавие: |
|
|
вземи един термометър,термопаста и мери на всеки чип температурата,този който "грее" е "твоя"
изпитано вече два пъти
упех |
|
|
 |
spiroffff Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 23:50 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | вземи един термометър,термопаста и мери на всеки чип температурата,този който "грее" е "твоя"
изпитано вече два пъти
упех |
забравих да се регисрирам преди да пост-на това |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 0:42 Заглавие: |
|
|
Повтарям: паметта се дъни само на мемтест. ще пробвам дали грее някой чип, но се дъни само в 1 адрес! На 134217728 адреса на памет, дори и повредения да консумира 100 пъти повече дали ще го усетя?
Вярно, че при повече проблемни адреси навярно ще има разлика, но при теб само на 1 адрес ли имаше проблеми и двата пъти?? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 18:13 Заглавие: |
|
|
Хващаш 2 алуминиеви плочки (радиятора) и правиш сандвич с паметта като си сложил и термопаста. После във фурната на около 250 градуса за 15 минутки, вадиш, чакаш да се охлади заедно със сандвича, слагаш я в компа и имаш нова памет Това с грешките може да се проявава заради таймингите на паметта, ако си задал по-стегнати грешката е ясно откъде е... Пробвай да вдигнеш малко напрежението на паметта ако е възможно... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 9:09 Заглавие: |
|
|
Процедурата не се ли правеше на 220 градуса за около 30 минути? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
|