Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Ремонт на тонколонки за комп?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 27, 2006 9:25    Заглавие: Ремонт на тонколонки за комп? Отговорете с цитат

те по точно не за развалени ами като се усилят повече от половината почват да бръждят и светодиода почва да им мига?Та въпроса ми е дали тва е от трафчето им да е по слабо от колкото трябва и да не им стига мощност?Ако го сменя ще се оправят ли?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пет Окт 27, 2006 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ Niko ако беше писал малко повече за тонколоните, може би по лесно щеше тда ти се помогне. Преди нормално ли са работили? Какви са като модел, параметри и т.н.
Може и да се ги изтърбушил от "жега" Laughing а пък ако са от тия дето са по 8 - 10 лева Arrow в гюма, както казва колегата Коцев Laughing
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето линк където можете да видите колоните Arrow http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=4&SCID=18&MNO=AS-125 Не съм ги изтърбушил от "жега".2x5w са марка A4Tech и ги взех за 16лв Laughing Но тогава в магазина от където купих компа нямах много избор за тонколони. Откакто ги купих си го имат този проблем сякаш не им стига "въздуха" ,по точно мощността на трафа май е по малка от колкото трябва и когато пусна няква песен с по-як бас и ги усиля на повече от половината светодиодо дето е на колоните почва да позагасва с ритъма на баса а вместо бас колонките бръждят.Не виждам друга причина освен трафа да е китайски и да не усигурява необходимата мощност а говорителите са черни (гумени или силиконови) и би трябвало да вадят хубав бас Idea
Върнете се в началото
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 12:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами тогава опитай с по-голямо трафче, може и да стане. Първо като отвориш виж колко волта е стария ( сигурно 12 ) , намери един за по- голям ток и пробвай. Може да се наложи да смениш филтриращия кондензатор с по голям капацитет и ако е рекъл господ за 16 лева може и някакъв бас да изкараш.
Успех и късмет
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз залагам 2 бири че филтриращия кондензатор е афифен. Нанков, ти какво залагаш?
Върнете се в началото
nankov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 15:05    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:
Аз залагам 2 бири че филтриращия кондензатор е афифен. Нанков, ти какво залагаш?

Аз залагам каса бира че колонките са пълен д..ч Laughing
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 15:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Готово, от мен мезето!(в хотел Аметист обаче Wink )
Върнете се в началото
DJ Niko
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 06, 2006 17:48    Заглавие: Отговорете с цитат

nankov написа:
Ами тогава опитай с по-голямо трафче, може и да стане. Първо като отвориш виж колко волта е стария ( сигурно 12 ) , намери един за по- голям ток и пробвай. Може да се наложи да смениш филтриращия кондензатор с по голям капацитет и ако е рекъл господ за 16 лева може и някакъв бас да изкараш.
Успех и късмет

Laughing Тва за баса...ми не съм много сигурен Laughing но поне изкривяванията да намаля за да мога да си ги усилвам на повече от половината Smile Иначе мен не ми трябват по скъпи щото в момента си правя един средномощен усилвател 2х20W 4om + 20W 4om subwoofer което ще ми е предостатъчно за компа Cool
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Ное 07, 2006 1:00    Заглавие: Отговорете с цитат

pamporov написа:

Аз залагам 20 бири, че трафчето, изправителя, кондензатора и усилвателя не струват!!! /5 бири на компонент, граби народе!/
Умишлено не споменавам говорителите, защото от българските респром 6 вата за грамофон съм вадил над 30 вата!!!

Е, на 32- 33 изгоряха, ама затова този текст е с малък шрифт като на рекламите Wink
Върнете се в началото
Стенли
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Че колонките не струват спор няма. Но ако например смени трафа с по мощен (съответно голям капацитет на филтъра), то сигурно ще изпуши интегралката от прегряване, имах такива случаи при претоварване си изгаря няколко пъти. Наложи се да сложа радиатор върху нея и вече година не мърда, но и не я товаря защото пък са налице изкривявания. Но да търсиш голяма мощност от маломощен усилвател е просто глупост. Все пак си провери изправителните диоди и евентуално смени филтърния кондензатор, не е нормално на половин усилване напрежението да кляка чак толкова.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети