| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 27, 2006 9:25 Заглавие: Ремонт на тонколонки за комп? |
|
|
| те по точно не за развалени ами като се усилят повече от половината почват да бръждят и светодиода почва да им мига?Та въпроса ми е дали тва е от трафчето им да е по слабо от колкото трябва и да не им стига мощност?Ако го сменя ще се оправят ли? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 27, 2006 14:12 Заглавие: |
|
|
DJ Niko ако беше писал малко повече за тонколоните, може би по лесно щеше тда ти се помогне. Преди нормално ли са работили? Какви са като модел, параметри и т.н.
Може и да се ги изтърбушил от "жега" а пък ако са от тия дето са по 8 - 10 лева в гюма, както казва колегата Коцев  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 10:33 Заглавие: |
|
|
Ето линк където можете да видите колоните http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=4&SCID=18&MNO=AS-125 Не съм ги изтърбушил от "жега".2x5w са марка A4Tech и ги взех за 16лв Но тогава в магазина от където купих компа нямах много избор за тонколони. Откакто ги купих си го имат този проблем сякаш не им стига "въздуха" ,по точно мощността на трафа май е по малка от колкото трябва и когато пусна няква песен с по-як бас и ги усиля на повече от половината светодиодо дето е на колоните почва да позагасва с ритъма на баса а вместо бас колонките бръждят.Не виждам друга причина освен трафа да е китайски и да не усигурява необходимата мощност а говорителите са черни (гумени или силиконови) и би трябвало да вадят хубав бас  |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 12:04 Заглавие: |
|
|
Ами тогава опитай с по-голямо трафче, може и да стане. Първо като отвориш виж колко волта е стария ( сигурно 12 ) , намери един за по- голям ток и пробвай. Може да се наложи да смениш филтриращия кондензатор с по голям капацитет и ако е рекъл господ за 16 лева може и някакъв бас да изкараш.
Успех и късмет _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 12:49 Заглавие: |
|
|
| Аз залагам 2 бири че филтриращия кондензатор е афифен. Нанков, ти какво залагаш? |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 15:05 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Аз залагам 2 бири че филтриращия кондензатор е афифен. Нанков, ти какво залагаш? |
Аз залагам каса бира че колонките са пълен д..ч  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 15:21 Заглавие: |
|
|
Готово, от мен мезето!(в хотел Аметист обаче ) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 06, 2006 17:48 Заглавие: |
|
|
| nankov написа: | Ами тогава опитай с по-голямо трафче, може и да стане. Първо като отвориш виж колко волта е стария ( сигурно 12 ) , намери един за по- голям ток и пробвай. Може да се наложи да смениш филтриращия кондензатор с по голям капацитет и ако е рекъл господ за 16 лева може и някакъв бас да изкараш.
Успех и късмет |
Тва за баса...ми не съм много сигурен но поне изкривяванията да намаля за да мога да си ги усилвам на повече от половината Иначе мен не ми трябват по скъпи щото в момента си правя един средномощен усилвател 2х20W 4om + 20W 4om subwoofer което ще ми е предостатъчно за компа  |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Ное 07, 2006 1:00 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Аз залагам 2 бири че филтриращия кондензатор е афифен. Нанков, ти какво залагаш? |
Аз залагам 20 бири, че трафчето, изправителя, кондензатора и усилвателя не струват!!! /5 бири на компонент, граби народе!/
Умишлено не споменавам говорителите, защото от българските респром 6 вата за грамофон съм вадил над 30 вата!!!
Е, на 32- 33 изгоряха, ама затова този текст е с малък шрифт като на рекламите _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Стенли Гост
|
Пуснато на: Сря Ное 08, 2006 13:57 Заглавие: |
|
|
| Че колонките не струват спор няма. Но ако например смени трафа с по мощен (съответно голям капацитет на филтъра), то сигурно ще изпуши интегралката от прегряване, имах такива случаи при претоварване си изгаря няколко пъти. Наложи се да сложа радиатор върху нея и вече година не мърда, но и не я товаря защото пък са налице изкривявания. Но да търсиш голяма мощност от маломощен усилвател е просто глупост. Все пак си провери изправителните диоди и евентуално смени филтърния кондензатор, не е нормално на половин усилване напрежението да кляка чак толкова. |
|
|
 |
|