Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Смяна на охлаждане на видео карта
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 9:56    Заглавие: Смяна на охлаждане на видео карта Отговорете с цитат

То темата май не е точно за тоя раздел понеже не е ремонт ама... Embarassed
С две думи вентилатора на видео картата ми е станал АДСКИ шумен и ме дразни и искам да го махна и на негово място да сложа по-голям радиатор без вентилатор и да питам как точно и с какво се закрепят радиаторите за процесорите на видео картите и има ли начин да стане тва което съм замислил Rolling Eyes
solar_sea
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Има. Повечето видеокарти имат две или четири дупки около ядрото, чрез които е закачно фабртичното охлаждане. Само не стягай прекалено много, когато закачаш друго Smile

Иначе добър вариант е да минеш на пасивно охлаждане, ако картата ти не грее много или имаш добър поток на въздуха в кутията. Моята видеокарта е с пасивно охлаждане - Zalman ZM80D-HP и работи на не повече от 64 градуса при натоварване. Мисля, че и Thermaltake имаха подобно охлаждане за видеокарти.
[между другото, инсталацията на залмана е много пипкаво и нервиращо нещо Wink Razz]
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Не можеш ли да направиш нещо по просто:да свалиш вентилатора ,да го почистиш със спирт оста и лагера,смазваш го с тънко масълце и всичко си е точно .Разглобява се с една пластмасова зегерка под етикета.Лично аз съм противник на пасивното охлаждане .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
nikolovs
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 11, 2006 11:50    Заглавие: Re: Смяна на охлаждане на видео карта Отговорете с цитат

showMANiak написа:
То темата май не е точно за тоя раздел понеже не е ремонт ама... Embarassed
С две думи вентилатора на видео картата ми е станал АДСКИ шумен и ме дразни и искам да го махна и на негово място да сложа по-голям радиатор без вентилатор и да питам как точно и с какво се закрепят радиаторите за процесорите на видео картите и има ли начин да стане тва което съм замислил Rolling Eyes

наи добре си купи един хубав вентилатор с радиатор за видео картата ти, защото сигурно стария ти вече е издал багажа.има далеч по добри охладители.идеата да сложиш радиатор от процесор не е лоша,аз сам го правил като сам слагал от AMD+вентилатор 60 мм перка.лошото е че заемаше 2 PCI слота но картата добре се охлажда.проблема ще ти е закачането , защото е огромен и тежък и мошеш да повредиш картата Twisted Evil - Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
киро
Гост

МнениеПуснато на: Нед Ное 12, 2006 21:37    Заглавие: Смяна на охлаждане Отговорете с цитат

Най-добре е да го смениш с ВВ.Това са ветилатори с лагерче.
Върнете се в началото
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Положението е следното:
1.Поради независещи от мен обстоятелства вече съм с друга видео карта-GeForce2 МХ200 32МB.Тя няма никакви дупки около нея в които да е закрепен радиатора а директно е залепен за самия чип (който странно защо е запоен накриво Confused )
2.Отворих вентилатора изчистих го смазах го но шума намаля съвсем малко-пак е по-добре от без хич Wink
3.Търсих по магазините (РАковски цялата я обиколих а там е пълно с такива магазини Wink ) и казват че такива вентилатори малки нямат Rolling Eyes Само в "любимия" ми МОСТ компютърс имаха но като консултанта или там как се води ми каза 15$ без ДДС и направо щях да му се изсмея в лицето Laughing
Та за сега единственото за което се сещам е да си го търпя вентилатора или да му направя едно просто регулаторче със транзистор и потенциометър и да му намаля поне малко оборотите белкем земе да утихне малко... Rolling Eyes
П.П-Ако се поолея с намаляването на оборотите и картата прегрее 100% ли избушва или има някаква защита че не съм чат в тия работи Rolling Eyes
Същото ме интересува и за вентилатора на захранването Rolling Eyes
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

showMANiak тая пущина видеокартата с вентилатор оригинално ли е или е слагана допълнително?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ти кажа идея нямам.Само знам че или е сменян вентиалтора (ако е имало преди това изобщо такъв) или това е оригиналния и е отварян за да го смазват понеже отзад където трябва да има лепенка я няма и на нейно място е залепен изолирбанд Wink
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 23:14    Заглавие: Отговорете с цитат

В този случай сменяй го.Само се учудвам че във София не може да се намери Crying or Very sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 13, 2006 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

A мен питаш ли ме Evil or Very Mad
На сичкото отгоре обикалях когато заваля първия сняг и се намръзнах Evil or Very Mad
Пак на всичкото отгоре тия тупани от ресета са написали в каталога им че имат такива вентове а всъщност във всичките им магазини по раковски няма Evil or Very Mad
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети