| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 11, 2006 9:56 Заглавие: Смяна на охлаждане на видео карта |
|
|
То темата май не е точно за тоя раздел понеже не е ремонт ама...
С две думи вентилатора на видео картата ми е станал АДСКИ шумен и ме дразни и искам да го махна и на негово място да сложа по-голям радиатор без вентилатор и да питам как точно и с какво се закрепят радиаторите за процесорите на видео картите и има ли начин да стане тва което съм замислил  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
solar_sea Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 11, 2006 10:17 Заглавие: |
|
|
Има. Повечето видеокарти имат две или четири дупки около ядрото, чрез които е закачно фабртичното охлаждане. Само не стягай прекалено много, когато закачаш друго
Иначе добър вариант е да минеш на пасивно охлаждане, ако картата ти не грее много или имаш добър поток на въздуха в кутията. Моята видеокарта е с пасивно охлаждане - Zalman ZM80D-HP и работи на не повече от 64 градуса при натоварване. Мисля, че и Thermaltake имаха подобно охлаждане за видеокарти.
[между другото, инсталацията на залмана е много пипкаво и нервиращо нещо ] _________________ D 351 [3.6GHz] + Hyper TX | ConRoeXFire-eSATA2 | 2 x T667UA512I | 7600GS + ZM80D-HP | 2 x HDT722516DLA380 | GSA-4167B | FSP 350W PNF | HL-711S | SC620I |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 11, 2006 11:00 Заглавие: |
|
|
| Не можеш ли да направиш нещо по просто:да свалиш вентилатора ,да го почистиш със спирт оста и лагера,смазваш го с тънко масълце и всичко си е точно .Разглобява се с една пластмасова зегерка под етикета.Лично аз съм противник на пасивното охлаждане . |
|
|
 |
nikolovs Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 11, 2006 11:50 Заглавие: Re: Смяна на охлаждане на видео карта |
|
|
| showMANiak написа: | То темата май не е точно за тоя раздел понеже не е ремонт ама...
С две думи вентилатора на видео картата ми е станал АДСКИ шумен и ме дразни и искам да го махна и на негово място да сложа по-голям радиатор без вентилатор и да питам как точно и с какво се закрепят радиаторите за процесорите на видео картите и има ли начин да стане тва което съм замислил  |
наи добре си купи един хубав вентилатор с радиатор за видео картата ти, защото сигурно стария ти вече е издал багажа.има далеч по добри охладители.идеата да сложиш радиатор от процесор не е лоша,аз сам го правил като сам слагал от AMD+вентилатор 60 мм перка.лошото е че заемаше 2 PCI слота но картата добре се охлажда.проблема ще ти е закачането , защото е огромен и тежък и мошеш да повредиш картата -  |
|
|
 |
киро Гост
|
Пуснато на: Нед Ное 12, 2006 21:37 Заглавие: Смяна на охлаждане |
|
|
| Най-добре е да го смениш с ВВ.Това са ветилатори с лагерче. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 22:22 Заглавие: |
|
|
Положението е следното:
1.Поради независещи от мен обстоятелства вече съм с друга видео карта-GeForce2 МХ200 32МB.Тя няма никакви дупки около нея в които да е закрепен радиатора а директно е залепен за самия чип (който странно защо е запоен накриво )
2.Отворих вентилатора изчистих го смазах го но шума намаля съвсем малко-пак е по-добре от без хич
3.Търсих по магазините (РАковски цялата я обиколих а там е пълно с такива магазини ) и казват че такива вентилатори малки нямат Само в "любимия" ми МОСТ компютърс имаха но като консултанта или там как се води ми каза 15$ без ДДС и направо щях да му се изсмея в лицето
Та за сега единственото за което се сещам е да си го търпя вентилатора или да му направя едно просто регулаторче със транзистор и потенциометър и да му намаля поне малко оборотите белкем земе да утихне малко...
П.П-Ако се поолея с намаляването на оборотите и картата прегрее 100% ли избушва или има някаква защита че не съм чат в тия работи
Същото ме интересува и за вентилатора на захранването  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 22:28 Заглавие: |
|
|
| showMANiak тая пущина видеокартата с вентилатор оригинално ли е или е слагана допълнително? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 23:00 Заглавие: |
|
|
Да ти кажа идея нямам.Само знам че или е сменян вентиалтора (ако е имало преди това изобщо такъв) или това е оригиналния и е отварян за да го смазват понеже отзад където трябва да има лепенка я няма и на нейно място е залепен изолирбанд  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 23:14 Заглавие: |
|
|
В този случай сменяй го.Само се учудвам че във София не може да се намери  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 13, 2006 23:21 Заглавие: |
|
|
A мен питаш ли ме
На сичкото отгоре обикалях когато заваля първия сняг и се намръзнах
Пак на всичкото отгоре тия тупани от ресета са написали в каталога им че имат такива вентове а всъщност във всичките им магазини по раковски няма  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
|