| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hawk Нов потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
unknown85 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 9:13 Заглавие: Помагаите |
|
|
| Ся пичове имшпулсното ми бичи перфектрно!!! С 10 мосфета IRF 44z (60-70 volta nqkade ) !!Искарвам с моито стапало 130 вата което ми е добре даже супер за колата! Обач1е мосфетите ми горят по НАМПЕРЖЕНИЕ !!! Получава се някакъв много голям Първоначален пик които ги изнасилва! Иначе тръгне ли (премине ли първоначалния пик е направо ток) Знам че ако сложв IRF244N няма да имам проблем ама знам че и купешките стапала са с 44z и знам че имам някакъв начин да се премахне пика (10 мосфета 44з са около 8-9 лева а 10 от 244н са 100 лева по 5 на парче ) !!!! |
|
|
 |
Zdrav Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 15:10 Заглавие: |
|
|
| Каква ти е схемата? Мога да помогна. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 15:32 Заглавие: Re: Помагаите |
|
|
| unknown85 написа: | | Ся пичове имшпулсното ми бичи перфектрно!!! С 10 мосфета IRF 44z (60-70 volta nqkade ) !!Искарвам с моито стапало 130 вата което ми е добре даже супер за колата! Обач1е мосфетите ми горят по НАМПЕРЖЕНИЕ !!! Получава се някакъв много голям Първоначален пик които ги изнасилва! Иначе тръгне ли (премине ли първоначалния пик е направо ток) Знам че ако сложв IRF244N няма да имам проблем ама знам че и купешките стапала са с 44z и знам че имам някакъв начин да се премахне пика (10 мосфета 44з са около 8-9 лева а 10 от 244н са 100 лева по 5 на парче ) !!!! |
Какво толкова им е хубавото на тези МОС транзистори, гледам всеки слага МОС няма една схемка с биполярни Аз тая схема дето я дадох е с КТ818Г което мисля, че е ужасно решение, поради факта че Rнас е до 2om  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 19:14 Заглавие: :) xa |
|
|
| Славчо намям цифров апарат да тио покажа схема и платка да видиш зако става въпрос !!! А 130 вата не на акумулатор е достас добре!!! И Незнам мосфетите са си супер!!! НО проблема ми е този пик! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 21:31 Заглавие: |
|
|
На импулсните мрежови захранвания се поствя един резистор последователно, за да не изгарят диодите когато се зарежда електролитния кондензатор. Бяха май термистори и когато включиш захранването са студени и имат високо съпротивление и така не протича голям ток, но бързо след това като се загреят тяхното съпротивление спада и не оказва влияние. Пробвай с такива, мисля че ще трябва да сложиш няколко ома. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 03, 2004 23:51 Заглавие: 10х |
|
|
Проблема е че мосфетите ми горят по напрежени не по ток!! НЕ много голям е пика от акумълатора и не издържат!! Ама това дето го каза е добро 10х  |
|
|
 |
naka76 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 0:52 Заглавие: |
|
|
Разгледай схемата , която съм постнал по-горе. Има един параметър на ШИМ генератора: Dead time, та това ще рече, че е недопустимо транзисторите и на двете рамена да са отпушени едновременно, ако е с ТЛ494 тоя параметър се регулира от 4 краче. Друг вариант е поставянето на една R-C група от последователно вързани 56 ома и 1 нано/ поне 400 В, м/у горещите краища на първичната намотка, за да обира по-високочестотните сътавки.
И аз съм с ИРФЗ44 и никога не съм горил такъв. Обаче 10 в паралел ми се виждат доста, може и от тази бройка да става нещо. _________________ CAR AUDIO DESIGN |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 21:20 Заглавие: Re: 10х |
|
|
| unknown85 написа: | Проблема е че мосфетите ми горят по напрежени не по ток!! НЕ много голям е пика от акумълатора и не издържат!! Ама това дето го каза е добро 10х  |
По напрежение? Да не би да има голяма самоиндукция първичната, за колко V са? Мисля, че U на самоиндукция достига 5 пъти входното т.е. 5*12=60 V. То може да се гаси с обратно включени диоди . Само, че тогава малко ще се увеличи консумацията на празен ход. |
|
|
 |
hawk Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 04, 2004 21:29 Заглавие: |
|
|
Да горят по напрежение? За кой транзистори става въпрос на първичната намотка ли ...? Къв е тоя пик ... кво става в този момент на вторичната ... колко волта вади и там нищо ли не ти гърми , много интересно а иначе ако ползваш TL494 послушай naka76.
Аз ползвам КА3525 тя е със Soft Start и досега не сам имал такъв проблем. |
|
|
 |
|