Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Импулсни трансформатори
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4 ... 22, 23, 24  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hawk
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Ное 02, 2004 1:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е за пресмятане върши работа:
http://qrx.narod.ru/arhn2/r-tr.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
unknown85
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: burgas

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 9:13    Заглавие: Помагаите Отговорете с цитат

Ся пичове имшпулсното ми бичи перфектрно!!! С 10 мосфета IRF 44z (60-70 volta nqkade ) !!Искарвам с моито стапало 130 вата което ми е добре даже супер за колата! Обач1е мосфетите ми горят по НАМПЕРЖЕНИЕ !!! Получава се някакъв много голям Първоначален пик които ги изнасилва! Иначе тръгне ли (премине ли първоначалния пик е направо ток) Знам че ако сложв IRF244N няма да имам проблем ама знам че и купешките стапала са с 44z и знам че имам някакъв начин да се премахне пика (10 мосфета 44з са около 8-9 лева а 10 от 244н са 100 лева по 5 на парче ) !!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Zdrav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Каква ти е схемата? Мога да помогна.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 15:32    Заглавие: Re: Помагаите Отговорете с цитат

unknown85 написа:
Ся пичове имшпулсното ми бичи перфектрно!!! С 10 мосфета IRF 44z (60-70 volta nqkade ) !!Искарвам с моито стапало 130 вата което ми е добре даже супер за колата! Обач1е мосфетите ми горят по НАМПЕРЖЕНИЕ !!! Получава се някакъв много голям Първоначален пик които ги изнасилва! Иначе тръгне ли (премине ли първоначалния пик е направо ток) Знам че ако сложв IRF244N няма да имам проблем ама знам че и купешките стапала са с 44z и знам че имам някакъв начин да се премахне пика (10 мосфета 44з са около 8-9 лева а 10 от 244н са 100 лева по 5 на парче ) !!!!

Какво толкова им е хубавото на тези МОС транзистори, гледам всеки слага МОС няма една схемка с биполярни Rolling Eyes Very Happy Аз тая схема дето я дадох е с КТ818Г което мисля, че е ужасно решение, поради факта че Rнас е до 2om Mr. Green Laughing
Върнете се в началото
unknown85
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 19:14    Заглавие: :) xa Отговорете с цитат

Славчо намям цифров апарат да тио покажа схема и платка да видиш зако става въпрос !!! А 130 вата не на акумулатор е достас добре!!! И Незнам мосфетите са си супер!!! НО проблема ми е този пик!
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 21:31    Заглавие: Отговорете с цитат

На импулсните мрежови захранвания се поствя един резистор последователно, за да не изгарят диодите когато се зарежда електролитния кондензатор. Бяха май термистори Rolling Eyes и когато включиш захранването са студени и имат високо съпротивление и така не протича голям ток, но бързо след това като се загреят тяхното съпротивление спада и не оказва влияние. Пробвай с такива, мисля че ще трябва да сложиш няколко ома.
Върнете се в началото
unknown85
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 03, 2004 23:51    Заглавие: 10х Отговорете с цитат

Проблема е че мосфетите ми горят по напрежени не по ток!! НЕ много голям е пика от акумълатора и не издържат!! Ама това дето го каза е добро 10х Smile
Върнете се в началото
naka76
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Ное 04, 2004 0:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай схемата , която съм постнал по-горе. Има един параметър на ШИМ генератора: Dead time, та това ще рече, че е недопустимо транзисторите и на двете рамена да са отпушени едновременно, ако е с ТЛ494 тоя параметър се регулира от 4 краче. Друг вариант е поставянето на една R-C група от последователно вързани 56 ома и 1 нано/ поне 400 В, м/у горещите краища на първичната намотка, за да обира по-високочестотните сътавки.

И аз съм с ИРФЗ44 и никога не съм горил такъв. Обаче 10 в паралел ми се виждат доста, може и от тази бройка да става нещо.
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 04, 2004 21:20    Заглавие: Re: 10х Отговорете с цитат

unknown85 написа:
Проблема е че мосфетите ми горят по напрежени не по ток!! НЕ много голям е пика от акумълатора и не издържат!! Ама това дето го каза е добро 10х Smile

По напрежение? Да не би да има голяма самоиндукция първичната, за колко V са? Мисля, че U на самоиндукция достига 5 пъти входното т.е. 5*12=60 V. То може да се гаси с обратно включени диоди Idea . Само, че тогава малко ще се увеличи консумацията на празен ход.
Върнете се в началото
hawk
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Ное 04, 2004 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Да горят по напрежение? За кой транзистори става въпрос на първичната намотка ли ...? Къв е тоя пик ... кво става в този момент на вторичната ... колко волта вади и там нищо ли не ти гърми , много интересно а иначе ако ползваш TL494 послушай naka76.
Аз ползвам КА3525 тя е със Soft Start и досега не сам имал такъв проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4 ... 22, 23, 24  Следваща
Страница 3 от 24

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети