| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bojidar33 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 10:05 Заглавие: Търся трансформатор от 600v на 220v |
|
|
Здравейте!
Трябва ми трансформатор от 600 волта прав ток на 220 волта.За съжаление никъде не откривам такъв трансформатор .
Ще ви бъда благодарен , ако можете да помогнете.
С уважение! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 10:20 Заглавие: |
|
|
| Това, което търсиш, едва ли може да се нарече трансформатор. Търси примерно DC/DC convertor /ако имаш пред вид 220 В постоянно/. Иначе - инвертор. |
|
|
 |
bojidar33 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 10:34 Заглавие: |
|
|
| мульо написа: | | Това, което търсиш, едва ли може да се нарече трансформатор. Търси примерно DC/DC convertor /ако имаш пред вид 220 В постоянно/. Иначе - инвертор. |
Благодаря !
За съжаление познанията ми в областта на електрониката са ми меко казано минимални , за това съм използвал този израз . Освен инвентор може ли да се търси и като преобразувател2
Благодаря ! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 10:55 Заглавие: Re: Търся трансформатор от 600v на 220v |
|
|
| bojidar33 написа: | Здравейте!
Трябва ми трансформатор от 600 волта прав ток на 220 волта.За съжаление никъде не откривам такъв трансформатор .
С уважение! |
Трансформаторите трансформират само променлив ток,но не и прав,казано с думи прости.Кажи за какво ти трябва подобно устройство и какво трябва да върши-да преобразува от постоянно напражение 600В във променливо 220В ли?колко трябва да е изходната консумация? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bojidar33 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 11:06 Заглавие: Re: Търся трансформатор от 600v на 220v |
|
|
| Bojilov написа: | | bojidar33 написа: | Здравейте!
С уважение! |
Трансформаторите трансформират само променлив ток,но не и прав,казано с думи прости.Кажи за какво ти трябва подобно устройство и какво трябва да върши-да преобразува от постоянно напражение 600В във променливо 220В ли?колко трябва да е изходната консумация? |
Здравей!
Благодаря за търпението.Работя в Градски транспорт като Ватман.
В кабината е доста студено .Направих си допълнителна печка , но габаритите и са доста голями 600х150х150 .Трябва да я нося от Левски до Банишора всеки ден.
Дойде ми на ум , че може да има някъде такова устройство и да си нося него заедно с обикновена духалка , която е 220 v ,2000 w
Напрежението в електротранспорта е 600 v прав ток.
Благодаря ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 11:39 Заглавие: |
|
|
Значи въпросното устройство е доста сложно.99,9% бъди сигурен че няма да можеш да го намериш готово произведено и някъде да се продава заради нестандартното входно напрежение и сериозната изходна мощност.Най-добре ако някой тук може да седне да ти проектира един такъв трансветор-но предполагам цената му няма да е ниска и ще се наложи доста труд да се хвърли докато се направи.
Между другото ето ти един хитър вариант-за съжаление въпросните духалки на прав ток няма да работят предполагам заради мотора,но обикновени печици без вентилатор-от рода на някогъшните Елва си работят безупречно-има и подобни модели немски-без вентилатор,но лошото е че са рядкост и повечето са едри.Проблема е че трябва да ги вържеш последователно 3 печки-стягаш ги отгоре с една планка да са захванати 3те заедно-слагаш една дръжка,щом искаш да са преносими и си готов-пускаш ги директно на 600В без грижи.
Никакъв не е проблема и да са обикновени Елва-стига да намериш още здрави техни събратя и да не ти пречи че ще стане едро.
Сложен,не сложен-това ми се вижда най-простия вариант. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 18:32 Заглавие: Ре: |
|
|
В продължение на идеята на Г-н Божилов:
Още по-просто решение е, да си намериш ел.печка с три реотана, но без вентилатор и да намериш някой електротехник да ти пресвърже реотаните не паралелно, както са в оригинал, а последователно. Същевременно да се погрижи за по-добрата изолация на монтажните кабели в печката. Най добре е те да бъдат заменени с многожичен кабел 2,5 кв. мм. , със силиконова изолация. Такъв кабел се продава във всеки ел.технически магазин.
Успех
Савов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 30, 2006 20:49 Заглавие: Re: Ре: |
|
|
| интермаш написа: | В продължение на идеята на Г-н Божилов:
Още по-просто решение е, да си намериш ел.печка с три реотана, но без вентилатор и да намериш някой електротехник да ти пресвърже реотаните не паралелно, както са в оригинал, а последователно. Същевременно да се погрижи за по-добрата изолация на монтажните кабели в печката. Най добре е те да бъдат заменени с многожичен кабел 2,5 кв. мм. , със силиконова изолация. Такъв кабел се продава във всеки ел.технически магазин.
Успех
Савов |
Прав си колега Савов,това е още по-добър вариант. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
bojidar33 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 9:53 Заглавие: Re: Ре: |
|
|
| Bojilov написа: | | интермаш написа: | В продължение на идеята на Г-н Божилов:
Успех
Савов |
Прав си колега Савов,това е още по-добър вариант. |
Благодаря ви .
Както споменах по-горе имам такава печка .Ретанът го направих по поръчка , работи , вентилатор съм намерил 150х150 на 24 волта .Проблемът беше с габарита.
Благодаря ви за помощта! |
|
|
 |
|