| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
evgeni enduro Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 10:00 Заглавие: Търся Двуфазен електродвигател! |
|
|
Някой би ли ми казал как вървят цените на подобни двигатели!?
Мощността му трябва да бъде около 2кВ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 10:07 Заглавие: |
|
|
| Сигурен ли си в това което питаш? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 14:08 Заглавие: |
|
|
| двуфазен=монофазен.Ако е трифазен-друга тема. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 21:25 Заглавие: |
|
|
| helios би ли ми обяснил как двуфазен=монофазен |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 01, 2006 22:07 Заглавие: |
|
|
Ами като развие бушона на едната фаза и хоп става монофазен  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 8:18 Заглавие: |
|
|
Монофозни двигатели принципно няма. Голяма част от двигателите които се наричат монофазни са всъщност постояннотокови, а друга голяма част са двуфазни преработени така че да работят на една фаза. Втората им намотка в повечето случаи се използва само за първоначално развъртане, затова е и с по малка мощност. Такива двигатели се намират лесно но не съм сигурен че evgeni enduro търси точно това. _________________ home studio |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 11:45 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Монофозни двигатели принципно няма. Голяма част от двигателите които се наричат монофазни са всъщност постояннотокови, а друга голяма част са двуфазни преработени така че да работят на една фаза. Втората им намотка в повечето случаи се използва само за първоначално развъртане, затова е и с по малка мощност. Такива двигатели се намират лесно но не съм сигурен че evgeni enduro търси точно това. | А стига бе . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 14:56 Заглавие: |
|
|
Нямам против, кажи спжред теб какво представлява еднофазният двигател? _________________ home studio |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 19:04 Заглавие: |
|
|
При трифазната промишлена мрежа в България фазовото напрежение е 220в. а линейното 380в. Фазово е напрежението между една от трите фази и нулата. Линейно е между две от кои да е фази. Двигатели за променлив ток, с ротор накъсо, биват трифазни и монофазни. При монофазните, работното напрежение е между фаза и нула. Т.Е. използва се ЕДНА фаза и от там и името еднофазни=монофазни. Те имат две намотки, работна и пускова. Работната формира пулсиращо магнитно поле и когато се подаде напрежение и на / фазово изместената/ пускова се получава въртящо магнитно поле и ротора се завърта. Фазовото изместване се получава като последователно на пусковата намотка се постави активно или капацитивно съпротивление. Активно се постига с т.н. бифилярни навивки и тогава пусковата е постоянно включена. Капацитивно с външен кондензатор, който се изключва от центробежен изключвател. Има варианти и на постоянно включени кондензатори.
При трифазните, поради фазовата разлика 120 гр., въртящо магнитно поле е налице и не са необходими пускови намотки. Поне аз не съм виждал в производство ДВУФАЗЕН електродвигател. Виждал съм електрожен, който ползва 2 фази и 0 и за него може да се каже че е двуфазен но за двигател...
П.П. Понятие ФАЗА при постоянния ток няма.  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 02, 2006 19:25 Заглавие: |
|
|
И аз не съм виждал двуфазни двигатели в производството. Виждал съм само в електро машинната лаборатория в техникума. С поста си исках само да намекна че по същество монофазния двигател с пускова намотка е двуфазен такъв, като втората фаза се получава чрез дефазиране с кондензатор, резистор, бифилярно навита бобина или просто пусковата бобина се изпълнява като навивка накъсо поставена леко встрани от оста на могнитния поток.
Не съм споменавал за фаза при постоянен ток. Някои двигатели, които се използват като монофазни по същество са постояннотокови мотори, ако не се лъжа със серийно възбуждане. Ако не ми вярвате, такива има в прахосмукачките. Можете да го захраните с постоянен ток. Ще работи. _________________ home studio
Последната промяна е направена от guitman на Съб Дек 02, 2006 21:16; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|