| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:37 Заглавие: Помощ за Усилвател "Респром" |
|
|
| Който е работил със тази "машина" нека да помогне. Няма да казвам модели защото тук става въпрос просто за краиното стъпало със интегралната схема. Та проблема е следният: преди няколко дена ми изгоря левият канал. Отворих го и извадих платката на която се намира чипът и видях TDA20200. Отидох във магазина а там ми казаха че такъв вид въобще не съществува. Възможно било да е TDA2020 O или някаква друга буква. Та понеже за първи път ми се случва да си правя респрома ще помоля да ми дадете един съвет. Ако знаете каква точно е интегралната схема моля да ми кажете или поне някой неин заместител ако има защото има още "хляб" във усилвателя. Благодаря ви. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:43 Заглавие: Усилвател |
|
|
Мисля, че е 2020. Някога имах такъв. Иди до Амикорт на Мария Луиза. Мисля, че там я има. Понеже не съм сигурен точно 100% за типа на схемата вземи и платката. До колкото си спомням същата е монтирана на черен радиатор с два винта до схемата. Радяторът е правоъгълен отдолъ. Точно за схемата.
Има и друг вариянт. Сложи един готов усилвател на Добрикит или Неомонтана (комплектите за зглобяване) и си готов. По-лесно е и по-малко разправия. Е стига да знаеш изводите на платката жход и изход. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:52 Заглавие: |
|
|
Не аз и тва си го мислех да сложа един готов от китовете но в краен случай, защото аз съм голям привърженик на старата техника и не искам да развалям класиката. Пък иначе изводите много лесно мога да ги намеря. Ти от Бургас ли си? Я пак ми дай по точно обяснение къде се намира този магазин който каза че аз улиците много много не ги знам.  |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:53 Заглавие: |
|
|
Да схемата е TDA2020 (MDA2020) ако си я намериш с нея е по лесно отколкото с готов кит ,защото само сваляш едната и качваш другата , схемата ако си я намериш сигурно ще струва от 3 до 5 лв. Щом е с тая схема твоя усилвател е или РС201 (ако има радио) или УС221.
Последната промяна е направена от andrey1988 на Вто Дек 05, 2006 16:07; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 16:00 Заглавие: |
|
|
Имам повод да черпя. Сега се връщам от центъра и я намерих. Найстина се оказа че е TDA 2020 (MDA 2020) на цена 3.65 лв. Спасих го от боклука.  |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 17:37 Заглавие: Ре: |
|
|
Не е лошо да смениш и електролитните кондензатори, най-добре всичките, а тези в стъпалото, което дефектира - задължително.
TDA 2020 (MDA 2020) никога не дефектира без причина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 17:46 Заглавие: Re: Ре: |
|
|
| интермаш написа: | | TDA 2020 (MDA 2020) никога не дефектира без причина. | Не е споменато дали причината не е претоварване. |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 19:25 Заглавие: |
|
|
Всички електролитни кондензатори който бяха на стъпалото ги смених. Проблемът наистина беше претоварване ама по моя вина . Бях вързал една двойка бели светодиоди за да си пробвам механичния телевизор ама нещо бяха дали на късо без да ги видя и интегралата заминала. Няма значение вече си работи. Току що го затворих и повече едва ли ще си правя такива експерименти с него. Между другото пак трябва да го отварям да му сменям всички електролитни кондензатори защото като го усилиш почти към края вкарва смущения и ниските на десният канал (НЕ този който току що правих) са по слаби от тези на левия. Аз смятам че ще е само от електролитните кондензатори защото са стари и са поизсъхнали малко. Ама някой друг път ще го правя това. Сега ме чака един телевизор. Благодаря на отзовалите се още веднъж. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 21:43 Заглавие: |
|
|
Това ли е твоя "видеоусилвател"  |
|
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 05, 2006 23:05 Заглавие: |
|
|
Меко казано да. Това беше моят видеоусилвател. Респрома много добре си свърши работата според мен ама аз съм виновен. Смятай това е първият ремонт който му се прави. Преди го бях отворил само да му сменя лампите на скалата. Иначе не е баран. |
|
|
 |
|