Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за Усилвател "Респром"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:37    Заглавие: Помощ за Усилвател "Респром" Отговорете с цитат

Който е работил със тази "машина" нека да помогне. Няма да казвам модели защото тук става въпрос просто за краиното стъпало със интегралната схема. Та проблема е следният: преди няколко дена ми изгоря левият канал. Отворих го и извадих платката на която се намира чипът и видях TDA20200. Отидох във магазина а там ми казаха че такъв вид въобще не съществува. Възможно било да е TDA2020 O или някаква друга буква. Та понеже за първи път ми се случва да си правя респрома ще помоля да ми дадете един съвет. Ако знаете каква точно е интегралната схема моля да ми кажете или поне някой неин заместител ако има защото има още "хляб" във усилвателя. Благодаря ви.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ji4kajiata
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:43    Заглавие: Усилвател Отговорете с цитат

Мисля, че е 2020. Някога имах такъв. Иди до Амикорт на Мария Луиза. Мисля, че там я има. Понеже не съм сигурен точно 100% за типа на схемата вземи и платката. До колкото си спомням същата е монтирана на черен радиатор с два винта до схемата. Радяторът е правоъгълен отдолъ. Точно за схемата.
Има и друг вариянт. Сложи един готов усилвател на Добрикит или Неомонтана (комплектите за зглобяване) и си готов. По-лесно е и по-малко разправия. Е стига да знаеш изводите на платката жход и изход.
Върнете се в началото
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Не аз и тва си го мислех да сложа един готов от китовете но в краен случай, защото аз съм голям привърженик на старата техника и не искам да развалям класиката. Cool Пък иначе изводите много лесно мога да ги намеря. Ти от Бургас ли си? Я пак ми дай по точно обяснение къде се намира този магазин който каза че аз улиците много много не ги знам. Very Happy
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 13:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Да схемата е TDA2020 (MDA2020) ако си я намериш с нея е по лесно отколкото с готов кит ,защото само сваляш едната и качваш другата , схемата ако си я намериш сигурно ще струва от 3 до 5 лв. Щом е с тая схема твоя усилвател е или РС201 (ако има радио) или УС221.

Последната промяна е направена от andrey1988 на Вто Дек 05, 2006 16:07; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам повод да черпя. Сега се връщам от центъра и я намерих. Найстина се оказа че е TDA 2020 (MDA 2020) на цена 3.65 лв. Спасих го от боклука. Smile Smile Smile
Върнете се в началото
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 17:37    Заглавие: Ре: Отговорете с цитат

Не е лошо да смениш и електролитните кондензатори, най-добре всичките, а тези в стъпалото, което дефектира - задължително.
TDA 2020 (MDA 2020) никога не дефектира без причина.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 17:46    Заглавие: Re: Ре: Отговорете с цитат

интермаш написа:
TDA 2020 (MDA 2020) никога не дефектира без причина.
Не е споменато дали причината не е претоварване.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 19:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички електролитни кондензатори който бяха на стъпалото ги смених. Проблемът наистина беше претоварване ама по моя вина Very Happy Very Happy Very Happy . Бях вързал една двойка бели светодиоди за да си пробвам механичния телевизор ама нещо бяха дали на късо без да ги видя и интегралата заминала. Няма значение вече си работи. Току що го затворих и повече едва ли ще си правя такива експерименти с него. Между другото пак трябва да го отварям да му сменям всички електролитни кондензатори защото като го усилиш почти към края вкарва смущения и ниските на десният канал (НЕ този който току що правих) са по слаби от тези на левия. Аз смятам че ще е само от електролитните кондензатори защото са стари и са поизсъхнали малко. Ама някой друг път ще го правя това. Сега ме чака един телевизор. Благодаря на отзовалите се още веднъж.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 21:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Това ли е твоя "видеоусилвател" Laughing Laughing Laughing
Върнете се в началото
Колев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 05, 2006 23:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Меко казано да. Това беше моят видеоусилвател. Smile Smile Smile Респрома много добре си свърши работата според мен ама аз съм виновен. Смятай това е първият ремонт който му се прави. Преди го бях отворил само да му сменя лампите на скалата. Иначе не е баран.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети