|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 17:59 Заглавие: |
|
|
mtzakov,нещо работите не се връзват LM 7805 дето са в метален корпус доколкото помня са за 1,5 А,само дето повече държат на пек и по-лесно се охлаждат.А LM 317 са също за 1,5 А.LM 350 е за 3А.Въпросът обаче явно не е за амперите,а за КПД-то,респективно за отделяната топлина.Човекът подхожда с пълно разбиране към бъдещите ни енергийни проблеми (затварянето на блокове 3 и 4 на АЕЦ) и явно иска да облекчи енергосистемата ни Та актуален остава въпросът с филтрирането.На времето имах ТРАБАНТ и там този въпрос висеше със страшна сила Правих електронен филтър,ама кой да помни схемата му!Доколкото помня, ползвах германиев транзистор,като на емитера подавах входното напрежение,между емитер и база вързвах дросел и от колектора вземах изхода.Транзисторът беше германиев заради по-малкият пад върху прехода му.Естествено,имаше и кондензатори-от емитер,колектор и база към маса (-12 V),като в базата мисля че беше 470 uF,а в емитер и колектор-по 2200 uF.Дроселът навих на сърцевина от изходно трафче от руски транзисторен приемник.Та въпросният филтър реши тогава проблемите задоволително.Та kircho може да пробва и този вариант.Дано съм помогнал с обърканите си обяснения. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 18:11 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | mtzakov,нещо работите не се връзват LM 7805 дето са в метален корпус доколкото помня са за 1,5 А,само дето повече държат на пек и по-лесно се охлаждат.А LM 317 са също за 1,5 А.LM 350 е за 3А.. |
Има има невързващи се работи....
| Цитат: | | от 12 на 5 волта, консуматора е 250mah. |
_________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kircho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 18:52 Заглавие: |
|
|
| mtzakov написа: | | Добър ден. Човек работата нещо не се вързва, 7805 има модели дето устискват до 2 ампера какво си сложил. Според мен си намери свестен 7805 или другият вариант е LM317 и те са до 2-3 ампера. |
Пробвал съм повече от достатъчно 7805 Консумацията спадна почти с 50% след като преминах на импулсно. Освен това ... не знам какво стана, но днес се примирих с линиите, закачих всичко на работната ( а не на тестовата схема ) ... и НЯМАШЕ СМУЩЕНИЯ ! Иди ми да се гръмна вече. Вярно, че от хардуер не разбирам много много, но ВСИЧКИ елементи са абсолютно същите. Единствената разлика е че кабелите сега са по-дълги с около 50см, и че няма един USB connector, който ползвах като преходник като тествах.
Просто вече ... не знам. Някой няма ли опит с видеокамери ? От къде може да са дошли тези хоризонтални черти ? |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 18:55 Заглавие: |
|
|
Ами какво ти пука!Нали всичко вече е наред!Може да са влизали отнейде като външни смущения.Не пипай нищо повече,щом сега всичко е добре. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
kircho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:20 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Ами какво ти пука!Нали всичко вече е наред!Може да са влизали отнейде като външни смущения.Не пипай нищо повече,щом сега всичко е добре. |
Няма и да пипам. Но искам да ЗНАМ защо така се случи пред, и сега. Най-вече за да не се получават пак проблеми.
П.П. По въпроса за консумацията от 250mah и това че 7805 държи до 1.5 ампера. Може и да държи ... но когато е в херметично затворена кутийка, топлината се събира вътре и след час и нещо загравя ПРЕКАЛЕНО много. Освен това и консумацията е от значение. Определено ще е с импулсно захранване. |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:36 Заглавие: Mda |
|
|
| kircho написа: | | mtzakov написа: | | Добър ден. Човек работата нещо не се вързва, 7805 има модели дето устискват до 2 ампера какво си сложил. Според мен си намери свестен 7805 или другият вариант е LM317 и те са до 2-3 ампера. |
Пробвал съм повече от достатъчно 7805 Консумацията спадна почти с 50% след като преминах на импулсно. Освен това ... не знам какво стана, но днес се примирих с линиите, закачих всичко на работната ( а не на тестовата схема ) ... и НЯМАШЕ СМУЩЕНИЯ ! Иди ми да се гръмна вече. Вярно, че от хардуер не разбирам много много, но ВСИЧКИ елементи са абсолютно същите. Единствената разлика е че кабелите сега са по-дълги с около 50см, и че няма един USB connector, който ползвах като преходник като тествах.
Просто вече ... не знам. Някой няма ли опит с видеокамери ? От къде може да са дошли тези хоризонтални черти ? |
Това може да дойде само от някакво импулсно захранване което се набива във входа особенно ако не са с оплетка кабелите  |
|
|
 |
kircho Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 10:26 Заглавие: |
|
|
| Shtur , кабелите определено не са с оплетка, до сега просто не се е налагало . Къде трябва да се сложи оплетка според теб ? И кой точно вход имаш впредвид - на устройството на 5в, на входа на импулсното или на входа на камерата ? |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 10:52 Заглавие: |
|
|
| kircho написа: | | Shtur , кабелите определено не са с оплетка, до сега просто не се е налагало . Къде трябва да се сложи оплетка според теб ? И кой точно вход имаш впредвид - на устройството на 5в, на входа на импулсното или на входа на камерата ? |
Естествено че на входа където ти върви видеосигнала  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 11:31 Заглавие: |
|
|
| Нормално е една и съща схема направена с едни и същи елементи да дава смущения когато елементите са свързани по един начин и да няма никакви при друго разположение на елементите и свързващите ги "проводници" (в общия случай не са идеални - с нулево съпротивление и индуктивност). И понеже е импулсно захранване важно е от къде точно ще изведеш стабилизираното напрежение (къде точно на филтъра), дали от кондензатора точно или малко преди него. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|