Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Филтриране на смущения на импулсно захр.
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2006 17:59    Заглавие: Отговорете с цитат

mtzakov,нещо работите не се връзват Twisted Evil LM 7805 дето са в метален корпус доколкото помня са за 1,5 А,само дето повече държат на пек и по-лесно се охлаждат.А LM 317 са също за 1,5 А.LM 350 е за 3А.Въпросът обаче явно не е за амперите,а за КПД-то,респективно за отделяната топлина.Човекът подхожда с пълно разбиране към бъдещите ни енергийни проблеми (затварянето на блокове 3 и 4 на АЕЦ) и явно иска да облекчи енергосистемата ни Twisted Evil Laughing Та актуален остава въпросът с филтрирането.На времето имах ТРАБАНТ и там този въпрос висеше със страшна сила Exclamation Правих електронен филтър,ама кой да помни схемата му!Доколкото помня, ползвах германиев транзистор,като на емитера подавах входното напрежение,между емитер и база вързвах дросел и от колектора вземах изхода.Транзисторът беше германиев заради по-малкият пад върху прехода му.Естествено,имаше и кондензатори-от емитер,колектор и база към маса (-12 V),като в базата мисля че беше 470 uF,а в емитер и колектор-по 2200 uF.Дроселът навих на сърцевина от изходно трафче от руски транзисторен приемник.Та въпросният филтър реши тогава проблемите задоволително.Та kircho може да пробва и този вариант.Дано съм помогнал с обърканите си обяснения.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2006 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
mtzakov,нещо работите не се връзват Twisted Evil LM 7805 дето са в метален корпус доколкото помня са за 1,5 А,само дето повече държат на пек и по-лесно се охлаждат.А LM 317 са също за 1,5 А.LM 350 е за 3А..

Има има невързващи се работи....
Цитат:
от 12 на 5 волта, консуматора е 250mah.

Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kircho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2006 18:52    Заглавие: Отговорете с цитат

mtzakov написа:
Добър ден. Човек работата нещо не се вързва, 7805 има модели дето устискват до 2 ампера какво си сложил. Според мен си намери свестен 7805 или другият вариант е LM317 и те са до 2-3 ампера.

Пробвал съм повече от достатъчно 7805 Smile Консумацията спадна почти с 50% след като преминах на импулсно. Освен това ... не знам какво стана, но днес се примирих с линиите, закачих всичко на работната ( а не на тестовата схема ) ... и НЯМАШЕ СМУЩЕНИЯ ! Иди ми да се гръмна вече. Вярно, че от хардуер не разбирам много много, но ВСИЧКИ елементи са абсолютно същите. Единствената разлика е че кабелите сега са по-дълги с около 50см, и че няма един USB connector, който ползвах като преходник като тествах.
Просто вече ... не знам. Някой няма ли опит с видеокамери ? От къде може да са дошли тези хоризонтални черти ?
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2006 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами какво ти пука!Нали всичко вече е наред!Може да са влизали отнейде като външни смущения.Не пипай нищо повече,щом сега всичко е добре.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
kircho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Ами какво ти пука!Нали всичко вече е наред!Може да са влизали отнейде като външни смущения.Не пипай нищо повече,щом сега всичко е добре.

Няма и да пипам. Но искам да ЗНАМ защо така се случи пред, и сега. Най-вече за да не се получават пак проблеми.

П.П. По въпроса за консумацията от 250mah и това че 7805 държи до 1.5 ампера. Може и да държи ... но когато е в херметично затворена кутийка, топлината се събира вътре и след час и нещо загравя ПРЕКАЛЕНО много. Освен това и консумацията е от значение. Определено ще е с импулсно захранване.
Върнете се в началото
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 12, 2006 19:36    Заглавие: Mda Отговорете с цитат

kircho написа:
mtzakov написа:
Добър ден. Човек работата нещо не се вързва, 7805 има модели дето устискват до 2 ампера какво си сложил. Според мен си намери свестен 7805 или другият вариант е LM317 и те са до 2-3 ампера.

Пробвал съм повече от достатъчно 7805 Smile Консумацията спадна почти с 50% след като преминах на импулсно. Освен това ... не знам какво стана, но днес се примирих с линиите, закачих всичко на работната ( а не на тестовата схема ) ... и НЯМАШЕ СМУЩЕНИЯ ! Иди ми да се гръмна вече. Вярно, че от хардуер не разбирам много много, но ВСИЧКИ елементи са абсолютно същите. Единствената разлика е че кабелите сега са по-дълги с около 50см, и че няма един USB connector, който ползвах като преходник като тествах.
Просто вече ... не знам. Някой няма ли опит с видеокамери ? От къде може да са дошли тези хоризонтални черти ?

Това може да дойде само от някакво импулсно захранване което се набива във входа особенно ако не са с оплетка кабелите Very Happy
Върнете се в началото
kircho
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 10:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Shtur , кабелите определено не са с оплетка, до сега просто не се е налагало . Къде трябва да се сложи оплетка според теб ? И кой точно вход имаш впредвид - на устройството на 5в, на входа на импулсното или на входа на камерата ?
Върнете се в началото
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

kircho написа:
Shtur , кабелите определено не са с оплетка, до сега просто не се е налагало . Къде трябва да се сложи оплетка според теб ? И кой точно вход имаш впредвид - на устройството на 5в, на входа на импулсното или на входа на камерата ?

Естествено че на входа където ти върви видеосигнала Idea
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 13, 2006 11:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Нормално е една и съща схема направена с едни и същи елементи да дава смущения когато елементите са свързани по един начин и да няма никакви при друго разположение на елементите и свързващите ги "проводници" (в общия случай не са идеални - с нулево съпротивление и индуктивност). И понеже е импулсно захранване важно е от къде точно ще изведеш стабилизираното напрежение (къде точно на филтъра), дали от кондензатора точно или малко преди него.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети