| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalinskiaaa Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 15:25 Заглавие: |
|
|
| Никъде не съм споменал, че този усилвател ще го ползвам у дома! Просто ви исках мнението за самата схема , а не колко вата може да понесе човешкото ухо! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 18:48 Заглавие: |
|
|
| kalinskiaaa написа: | | Никъде не съм споменал, че този усилвател ще го ползвам у дома! Просто ви исках мнението за самата схема , а не колко вата може да понесе човешкото ухо! |
Нe е много проста, но има оригинала на печатната платка. Имаш да настройваш само тока на покой.  |
|
|
 |
kalinskiaaa Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 12, 2006 21:56 Заглавие: |
|
|
Мерси за отговора  |
|
|
 |
astral_projection Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 13, 2006 18:49 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за оффтопика, но имам един въпрос към slav4o.com
Онази схема на сайта си, която си сложил там пише, че може с еднотипни транзистори (2N3055), та до колко вата мога да ги изцедя и какво напрежение макс мога да подам |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 18:56 Заглавие: |
|
|
| Aми попринцип може и с по-високо от +/- 35 V напрежение, не съм изпробвал схемата в такъв вариант (2N3055 максимум +/- 45-50 V), но не е толкова стабилна а и понеже е добре по 2 транзистора паралелно на рамо в такъв случай, то по-добре е мостова схема каквато е препоръчана в оригиналната статия. За целта се изработват 2 крайни стъпала като второто се прави с инвертиращо. Откача се от маса С1 и сигнала се подава към него. Краче 3 на ИС се дава на маса. Така входното съпротивление на второто (инвертиращото) стъпало става = R2. Сигнала се подава паралелно на входовете на крайните стъпала, които са свързани в една точка. |
|
|
 |
astral_projection Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 23:08 Заглавие: |
|
|
| Значи входа става през C1 и нататък, ами C6 към маса ли да го вържа? |
|
|
 |
3DNow Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 14, 2006 23:43 Заглавие: |
|
|
Схемата е много кадърна самоче е крадена от един много добър производител на такъв тип апаратура става дума за MARSHALL, и както вече предполагате има направени реформи по схемата
та характеристиките на маршъла са P = 420W 8ома, 750W 4ома
BRIDGET MODE 1370W 4ома, 1140W 8ома
Конструирана е с 20 краини транзистора (по 10 на рамо) MJ15003 и MJ15004 захранва се с напрежение 2 x 99V
принципно схемата е същата самоче са спестени доста резистори във деференциалното стъпало.Всички посочени мощности са дадени при нелинейни изкривявания под 0,06%.
Ако на някой му се намират излишни 100 лева за крайни или много се е навил за кадърна схема от този тип нека да пише на [email protected].
Схемата работи на 1000%,всяка поява на неизправност при пускането е породена от грешка на конструктора или от компоненти с неясни параметри от No-Name производител.
Схемата съм я пускал на 2x80V с по 5 краини на рамо
качествено свири , мога само да кажа че мойте 12" BOSCHMANN-и модел VX1240XYB и на среди не остискаха и до там бях с този проект. _________________ АЙДЕЕ ЗАМИРИСА НА ЗЕЛЕНЦЕ
И НА ВСИЧКИ ИМ СТАНА ЯСНО ЧЕ ПО НАВИТ ПРОВОДНИК НЕ ТЕЧЕ ПРАВ ТОК  |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 0:49 Заглавие: |
|
|
Не остискаха от мощност или от право в изхода  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 9:08 Заглавие: |
|
|
Относно големите мощности хубаво е човек да има нещо мощничко ако е млад , защото стават невероятни купони.Рекорда ми е 360 вт. при чувствителност на колоните(силно приблизително на око) около 88дб/м 1 ват. сборна музикална мощност в стая 4Х6 еми добре се получава ,но определено не е за всекидневна употреба.И все пак това е като наркотик поне за мен
успех на всики. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 15, 2006 14:54 Заглавие: |
|
|
| astral_projection написа: | | Значи входа става през C1 и нататък, ами C6 към маса ли да го вържа? |
C6 и R4 ги махаш въобще, а краче 3 го даваш на маса.
А иначе за мощността съм съгласен да е голяма и за друго, ако комшиите си правят често чалга парти, лесно може с такава мощност да ги отучите.  |
|
|
 |
|