| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nightmare Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 21:22 Заглавие: |
|
|
До сега не съм видял пробка да има. На "дванайстак" съм виждал ама на алекото няма - поне аз не знам.
Ако има споделете къде е  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 21:43 Заглавие: |
|
|
| Целта е разширителния съд да стане най-високата точка и след като се обезвъздуши през пробките, и те се затворят може да го върнеш обратно. Ако той е най-високата точка в системата, няма нужда да го местиш. Но трябва да е отворен по-време на обезвъджушаване и след това чак можеш да му завиеш капачката. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 19, 2006 22:38 Заглавие: |
|
|
Лада и Москвич не страдат от проблеми с обезвъздушаване.Системата се "обръща " сама при отваряне на термостата и не ми се е случвало да имам такива проблеми.Сменил съм два М-ч 412 и една Лада 2104  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 13:19 Заглавие: |
|
|
Имах подобен проблем с Лада 1300 - само, че проблемът беше малко по-различен - нямаше циркулация през изпарителя на газовото и той се обледяваше. Оказа се че се е запушила тръбичка, която минава през карбуратора /там е и най-тясното място на охладителната система/. Доколкото знам Алекото е с двигател на Лада - погледни под въздушния филтър - има едно съвсем късо маркуче /има-няма 15 санта/ което влиза и излиза около карбуратора. Махни го и с тънко шило или отвертка разръчкай хубаво в местата към които то е свързано.
Дано информацията ти е от полза. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 15:19 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | Лада и Москвич не страдат от проблеми с обезвъздушаване.Системата се "обръща " сама при отваряне на термостата и не ми се е случвало да имам такива проблеми.Сменил съм два М-ч 412 и една Лада 2104  |
За м-ч 412 знам, че няма такъв проблем.
Самоче става въпрос за м-ч 21412 !
Като барам тръбите на големия кръг (през големия радиатор), са по-горщи от тези на малкия (през радиатора на парното) - ама са си топли ... значи циркулира
Така и не разбрах къде са пробките за обезвъздушаване ако има такива на този модел де
Има и още нещо: паля я студена .... карам и си загрява, обаче парното не духва хич топло .... гася я за 5мин. , паля и след 30 сек. духва топлото. Ако я загася пак за 5 мин. и в повечето случаи пак спира  |
|
|
 |
ICO Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 18:32 Заглавие: |
|
|
| На времето имах 412 форсиран имах проблем с обезваздушаването който се реши по следния начин.Крана за парното на тези мотори е в горната част, отвиваш маркуча от крана като същият е отворен, ако не потече антифриз започваш да сипваш през маркуча докато потече от кранчето затваряш го допълваш маркуча и си го закачаш на мястото. Мисля ,че този мотор ползуват 21412 но не знам как е изпълнено парното успех. |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 20, 2006 23:10 Заглавие: |
|
|
При 21412 обезвъздушител НЯМА.
Целта на вдигането на предницата е да излезе въздуха през предната част на двигателя(там където са маркучите). |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 9:20 Заглавие: |
|
|
...Репликата на брат ми беше "Долях 1,5 литра вода и парното тръгна.."  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 12:32 Заглавие: |
|
|
izvinqvam se za latinicata nqmam kirilizator
kolega ne se zanimavai s gluposti vzemi si 5 paket4eta limontuzo(1lv)
raztvori gi v 1l voda i promii radiator4eto
ili 6te se oprawi ili 6te prote4e kato leika |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Дек 21, 2006 22:48 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov, трябва ли да е загряла колата, защото знам, че при загрял двигател не трябва да се отвърта капачката ? |
|
|
 |
|