| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пон Дек 25, 2006 13:18 Заглавие: Hardware check със IC prog |
|
|
Здравейте,
сглобих универсалния програматор на млад конструктор и сега с го провбам да го подкарам първо пробах да запиша два пика-обаче те не се подържат и от Пони прог 2000 и от ICprog.Става въпрос за PIC16F684 и PIC12C675.Не можах да им запиша Неха.-Дава ми грешка
ICproga-verifying failed at address 0000000h.
Сега направих hardwarecheck на програматора и при сигнал MCLR-светодиода означен на схемата като RESET почва да свети а напражението на съотвентия извод където трябва да е този сигнал е0.1-0.2 Волта,катои при пускане наMCLR и при изключване на този
сигнал си остава постоянно.Ако някой има идея къде е проблема ще съм му много благодарен!!
ПС:ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!!!!!! _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 25, 2006 17:39 Заглавие: Re: Hardware check със IC prog |
|
|
Здравеи.
Пъро си провери монтажа аи ако всичко е наред увеличи массимално влемето за задръжка От настроиките на IC-Prog.Има вероятнос ако ти е дълъг кабела да се преибава нещо от него.Пусни го без итеграл и виж дали ще ти даде същото.А на MCLR при програмиране трябва да имаш 12-13 |
|
|
 |
richie Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 28, 2006 23:31 Заглавие: здр. |
|
|
| Виж,приятелю,доста проблеми имах докато не си заредих и Win98 na PC то и сега съм с двете версии.Само на 98 работя с PIC ове и с PONY,последната е много готина програма.Успех ти желая |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Дек 29, 2006 17:30 Заглавие: |
|
|
Проблема ми е в програматора като го проверих всичко -оказа се че нямам високо ниво на изход MCLR и оттам иде всичко ама сега просто немам време покрай тези празници да видя какво съм объркал някой ако може да ми подскаже ще съм му много плагодарен-мисля си или че съм обърнал там един диод или съм объркал крачетата на транзистора който кумутира този сигнал _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
|