Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Hardware check със IC prog

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Пон Дек 25, 2006 13:18    Заглавие: Hardware check със IC prog Отговорете с цитат

Здравейте,
сглобих универсалния програматор на млад конструктор и сега с го провбам да го подкарам първо пробах да запиша два пика-обаче те не се подържат и от Пони прог 2000 и от ICprog.Става въпрос за PIC16F684 и PIC12C675.Не можах да им запиша Неха.-Дава ми грешка
ICproga-verifying failed at address 0000000h.
Сега направих hardwarecheck на програматора и при сигнал MCLR-светодиода означен на схемата като RESET почва да свети а напражението на съотвентия извод където трябва да е този сигнал е0.1-0.2 Волта,катои при пускане наMCLR и при изключване на този
сигнал си остава постоянно.Ако някой има идея къде е проблема ще съм му много благодарен!!

ПС:ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ!!!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Гост

МнениеПуснато на: Пон Дек 25, 2006 17:39    Заглавие: Re: Hardware check със IC prog Отговорете с цитат

Здравеи.
Пъро си провери монтажа аи ако всичко е наред увеличи массимално влемето за задръжка От настроиките на IC-Prog.Има вероятнос ако ти е дълъг кабела да се преибава нещо от него.Пусни го без итеграл и виж дали ще ти даде същото.А на MCLR при програмиране трябва да имаш 12-13
Върнете се в началото
richie
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Дек 28, 2006 23:31    Заглавие: здр. Отговорете с цитат

Виж,приятелю,доста проблеми имах докато не си заредих и Win98 na PC то и сега съм с двете версии.Само на 98 работя с PIC ове и с PONY,последната е много готина програма.Успех ти желая
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Пет Дек 29, 2006 17:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема ми е в програматора като го проверих всичко -оказа се че нямам високо ниво на изход MCLR и оттам иде всичко ама сега просто немам време покрай тези празници да видя какво съм объркал някой ако може да ми подскаже ще съм му много плагодарен-мисля си или че съм обърнал там един диод или съм объркал крачетата на транзистора който кумутира този сигнал
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети