Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изработване на компресор

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ARTU
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Яну 03, 2007 19:24    Заглавие: Изработване на компресор Отговорете с цитат

Здравейте! Надявам се, че тук има и хладилни техници...
Имам следният въпрос - може ли някой да ми даде евентуална цена и да се наеме да изработи компресор за лични нужди от стар хладилен компресор? Хладилен компресор с намален дебит (неизползваем вече за фризера) върши идеална работа .
Занимавам се със стендов моделизъм и ми трябва за аерографа - вповечето случаи, такива компресори дават 1-2 атм., което е напълно достатъчно за него.

Ето един подобен, направен от компресор и бутилките за фреон.
Разбира се че трябва да има манометър, филтър за влагата и там каквото трябва по ел.уредбата:

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
teoteodor
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Яну 04, 2007 11:56    Заглавие: Отговорете с цитат

преди година гледах вуичко как си прави без ботилки само свурза там захранването там запуши некои отвор и на другия сложи маркуч и стана даже гумите на колата на дуваше с него пук за колелото супер нема да помпиш Very Happy
Искам и аз да помоля хората в този форум които разбират не като мене които имат малук хабер да обяснят как може човек да си направи компресор от стар хладилник примерно .Ще сум много благодарен.Извинете ме ако имам правописни грешки с тая фонетика не мога да свикна още
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Яну 05, 2007 8:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Idea Ако е за 3-4 атмосфери, гърне от бойлер няма ли да свърши работа за бутилка?
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 05, 2007 9:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да се помисли сериозно зо смазването на компресора, понеже с въздуха се изхвърля и маслото лека-полека. Или трябва да се сложи на изхода добър маслоуловител или редовно да му се долива масло. Аз така уморих един много хубав компресор и още ме е яд.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 05, 2007 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто ресивъра трябва да е монтиран вертикално над изхода на компресора и маслото ще се стича обратно в него.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети