| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ARTU Активен потребител

Регистриран на: 10 Юни 2006 Мнения: 88 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Яну 03, 2007 19:24 Заглавие: Изработване на компресор |
|
|
Здравейте! Надявам се, че тук има и хладилни техници...
Имам следният въпрос - може ли някой да ми даде евентуална цена и да се наеме да изработи компресор за лични нужди от стар хладилен компресор? Хладилен компресор с намален дебит (неизползваем вече за фризера) върши идеална работа .
Занимавам се със стендов моделизъм и ми трябва за аерографа - вповечето случаи, такива компресори дават 1-2 атм., което е напълно достатъчно за него.
Ето един подобен, направен от компресор и бутилките за фреон.
Разбира се че трябва да има манометър, филтър за влагата и там каквото трябва по ел.уредбата:
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
teoteodor Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 04, 2007 11:56 Заглавие: |
|
|
преди година гледах вуичко как си прави без ботилки само свурза там захранването там запуши некои отвор и на другия сложи маркуч и стана даже гумите на колата на дуваше с него пук за колелото супер нема да помпиш
Искам и аз да помоля хората в този форум които разбират не като мене които имат малук хабер да обяснят как може човек да си направи компресор от стар хладилник примерно .Ще сум много благодарен.Извинете ме ако имам правописни грешки с тая фонетика не мога да свикна още |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Яну 05, 2007 8:58 Заглавие: |
|
|
Ако е за 3-4 атмосфери, гърне от бойлер няма ли да свърши работа за бутилка? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 05, 2007 9:34 Заглавие: |
|
|
| Трябва да се помисли сериозно зо смазването на компресора, понеже с въздуха се изхвърля и маслото лека-полека. Или трябва да се сложи на изхода добър маслоуловител или редовно да му се долива масло. Аз така уморих един много хубав компресор и още ме е яд. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 05, 2007 10:21 Заглавие: |
|
|
Просто ресивъра трябва да е монтиран вертикално над изхода на компресора и маслото ще се стича обратно в него. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|