| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 20:40 Заглавие: Трифазен двигател |
|
|
Здравейте,
Някои може ли да ми каже как мога да управлявам оборотите на трифазен мотор с мошнос 1200 вата.Трябва ми работеша схема |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 21:09 Заглавие: |
|
|
С инвертор-честотно управление.Доста е трудно за изпълнение.  |
|
|
 |
mig Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2007 22:00 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | С инвертор-честотно управление.Доста е трудно за изпълнение. Crying or Very sad |
И аз мисля така! |
|
|
 |
panasoanik Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 8:34 Заглавие: |
|
|
| С честотен преобразувател Алтивар 31 например 1.5кв ,около 430 лв без ДДС |
|
|
 |
koko___ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 9:41 Заглавие: |
|
|
Асинхронен ли е?
Ако е асинхронен с навит ротор може да включиш резистори в роторната му верига, ако е с накъсо-съединен ротор трябва да регулираш статорното напрежение. Според мен това са най - лесните начини но незнам дали ще ти свършат работа. _________________ Прав ток по крив проводник тече ли? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 14:00 Заглавие: |
|
|
| Интересно, ако е асинхронен двигател с накъсо съединен ротор, какво ще стане ако му регулираш статорното напрежение?! |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 14:02 Заглавие: |
|
|
| koko___ написа: | Асинхронен ли е?
Ако е асинхронен с навит ротор може да включиш резистори в роторната му верига, ако е с накъсо-съединен ротор трябва да регулираш статорното напрежение. Според мен това са най - лесните начини но незнам дали ще ти свършат работа. |
За съпротивленията в роторната намотка за навит ротор си прав,но трябва да са работни а не пускови!А регулирането(понижаването)на статорното напрежение води до повишаване на работния ток и след време.....бум! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 15:10 Заглавие: |
|
|
| В краина сметка накои има ли работеща схема ????или просто даваме предположения с какво и как може да стане .А не това пита човека.!!!Май повечето в форума са философи............. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 15:36 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | В краина сметка накои има ли работеща схема ????или просто даваме предположения с какво и как може да стане .А не това пита човека.!!!Май повечето в форума са философи............. |
Гост, понеже имам определени основания да смятам, че именно ти си "човека" от първия пост то да ти припомня:
| old4 написа: | | С инвертор-честотно управление |
| panasoanik написа: | | С честотен преобразувател Алтивар 31 например 1.5кв ,около 430 лв без ДДС |
Това е повече от достатъчно, но при такъв въпрос схема силно се съмнявам, че ти е необходима. |
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 25, 2007 20:15 Заглавие: |
|
|
А...дали ще може някой да ми прати схема на такова честотно регулиране,че да вида и аз кое аджеба е трудното  |
|
|
 |
|