|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
xaero Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 16:21 Заглавие: Унивесално дистанционно TCM 225926 |
|
|
Здравейте!
Имам телевизор панасоник и тъй като имам малка дъщеря останах без дистанционно за него . Купих си унивесално дистанционно TCM 225926 преди почти 1 месец, но без упътване. Казаха ми натисшаш Setup + TV докато TV бутона започне да мига и то само ще се настрои. Щял съм да разбера кога се е настроило по това че телевизора ще изгасне. Да ама не. Телевизора не изгасва а бутона на дистанционното спира да мига. След ходене по мъките ми дадоха преснимано упътване за това кой бутон за какво служи и някакви кодове за дистанционното. До тук всично е наред. Но никой не успя да ми каже кога и как се въвеждат тези кодове.
Въпросът ми е, има ли някой от вас такова дистанционно, или ако няма, знае ли някой как да го накарам да работи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 17:44 Заглавие: |
|
|
Процедурата за Autosearch на въпросния пулт не е такава, а и на който и да било друг не може да бъде такава поради простата причина, че пулта сам няма как да разбере, че се е изключил телевизора.
По същество:
- избираш си едно от устройствата за което ще търсиш код, в случая натисни еднократно бутона TV1 (или TV2) при което той ще пресветне и угасне.
-след това натискаш и задържаш бутона Setup докато избрания преди това бутон пресветне веднъж, а малко след това 3 пъти и остане светнал
-след това (докато не е угаснал) натискаш и отпускаш бутона PWR (телевизора трябва да е включен) при което бутона на избраното устройство (TV&) ще започне да премигва и чакаш телевизора да се изключи
-когато се изключи (ако) БЪРЗО натискаш бутона MUTE за да спреш търсенето и в пулта ще се запамети последния код до който е бил стигнал
-след това пробваш да го включиш (ако не си пропуснал момента) и гледаш по различните бутони какви функции се изпълняват и дали те устройва, ако не - повтаряш процедурата. Пулта ще "завърти" следващите кодове.
Кодовете които са ти дали (ако са за този пулт!) трябва да са трицифрени и се въвеждат след като си натиснал бутона Setup (преди процедурата с PWR в случая той не играе). Като при всяко натискане на цифра светещото бутонче ще мигва, а при последното ако кода е валиден ще угасне, в противен случай ще премигне три пъти и пак ще угасне и пулта ще си запази предния въведен валиден код.
Но дори и да намериш нещо малко се съмнявам, че ще ти свърши работа освен само за основните функции (и то не всички).
Моя съвет е да си потърсиш заместител на оригиналното като за целта кажи точния модел на телевизора и/или номера на старото дистанционно (той трябва да е нещо от сорта EURxxxxx или TNQxxxxx). |
|
|
 |
xaero Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 23:04 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързия отговор, но нещата не стоят точно така .
При мен се получава така: натискам бутона TV1 ( TV2 няма ), бутона пимигва веднъж. След това натискам и задържам Setup и... не става нищо дори и след задържане около 1 минута . Кодовете, които ми дадоха са тези: 023, 050, 065, 066, 067, 068, 102, 125, 142, 143, 152, 153, 194, 266, 286, 316, 356 и наистина са трицифрени, но при положение че още на Setup-a нещата не стават сега не съм ги въвеждал.
Иначе номера на дистанционното е EUR 511300. |
|
|
 |
xaero Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 17, 2007 23:27 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Пак съм аз. Справих се с проблема. При мен нещата не стават с последователно натискане на TV1 и след това задържане на Setup, оказа се обаче, че ако задържа едновременно натиснати Setup и TV1, нещата се оправят. Опитах да въведа кодовете и предпоследният ( 316 ) съвпадна. В момента ми работят всички функции. .
Благодаря за помощта! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 11:01 Заглавие: |
|
|
При положение, че оригиналния пулт е този малко се съмнявам, че има всички необходими функции.
Така, че в един момент ако се окаже, че освен превключването на програмите и някои от регулировките са необходими и други неща, то бихте могли да си потърсите заместители на оригиналния на Пилот -P1823 (или FRC1083).
Имате ли възможност да ми пратите снимка на вашия TCM, че ми стана интересно кое и защо не е така? |
|
|
 |
xaero Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 14:28 Заглавие: |
|
|
Е, аз ползвам от оригиналното дистанционно само функциите за телевизора, а с тях този TCM се справя. Все пак не съм си поиграл достатъчно с него, но засега поне не съм открил неработещи неща.
А въпросния TCM изглежда така:  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 18, 2007 14:43 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за картинката. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|