Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Унивесално дистанционно TCM 225926

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
xaero
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 16:21    Заглавие: Унивесално дистанционно TCM 225926 Отговорете с цитат

Здравейте!

Имам телевизор панасоник и тъй като имам малка дъщеря останах без дистанционно за него Crying or Very sad . Купих си унивесално дистанционно TCM 225926 преди почти 1 месец, но без упътване. Казаха ми натисшаш Setup + TV докато TV бутона започне да мига и то само ще се настрои. Щял съм да разбера кога се е настроило по това че телевизора ще изгасне. Да ама не. Телевизора не изгасва а бутона на дистанционното спира да мига. След ходене по мъките ми дадоха преснимано упътване за това кой бутон за какво служи и някакви кодове за дистанционното. До тук всично е наред. Но никой не успя да ми каже кога и как се въвеждат тези кодове. Crying or Very sad
Въпросът ми е, има ли някой от вас такова дистанционно, или ако няма, знае ли някой как да го накарам да работи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Процедурата за Autosearch на въпросния пулт не е такава, а и на който и да било друг не може да бъде такава поради простата причина, че пулта сам няма как да разбере, че се е изключил телевизора.
По същество:
- избираш си едно от устройствата за което ще търсиш код, в случая натисни еднократно бутона TV1 (или TV2) при което той ще пресветне и угасне.
-след това натискаш и задържаш бутона Setup докато избрания преди това бутон пресветне веднъж, а малко след това 3 пъти и остане светнал
-след това (докато не е угаснал) натискаш и отпускаш бутона PWR (телевизора трябва да е включен) при което бутона на избраното устройство (TV&) ще започне да премигва и чакаш телевизора да се изключи
-когато се изключи (ако) БЪРЗО натискаш бутона MUTE за да спреш търсенето и в пулта ще се запамети последния код до който е бил стигнал
-след това пробваш да го включиш (ако не си пропуснал момента) и гледаш по различните бутони какви функции се изпълняват и дали те устройва, ако не - повтаряш процедурата. Пулта ще "завърти" следващите кодове.

Кодовете които са ти дали (ако са за този пулт!) трябва да са трицифрени и се въвеждат след като си натиснал бутона Setup (преди процедурата с PWR в случая той не играе). Като при всяко натискане на цифра светещото бутонче ще мигва, а при последното ако кода е валиден ще угасне, в противен случай ще премигне три пъти и пак ще угасне и пулта ще си запази предния въведен валиден код.
Но дори и да намериш нещо малко се съмнявам, че ще ти свърши работа освен само за основните функции (и то не всички).
Моя съвет е да си потърсиш заместител на оригиналното като за целта кажи точния модел на телевизора и/или номера на старото дистанционно (той трябва да е нещо от сорта EURxxxxx или TNQxxxxx).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
xaero
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 23:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за бързия отговор, но нещата не стоят точно така Sad .
При мен се получава така: натискам бутона TV1 ( TV2 няма ), бутона пимигва веднъж. След това натискам и задържам Setup и... не става нищо дори и след задържане около 1 минута Sad. Кодовете, които ми дадоха са тези: 023, 050, 065, 066, 067, 068, 102, 125, 142, 143, 152, 153, 194, 266, 286, 316, 356 и наистина са трицифрени, но при положение че още на Setup-a нещата не стават сега не съм ги въвеждал.
Иначе номера на дистанционното е EUR 511300.
Върнете се в началото
xaero
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 17, 2007 23:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!
Пак съм аз. Smile Справих се с проблема. При мен нещата не стават с последователно натискане на TV1 и след това задържане на Setup, оказа се обаче, че ако задържа едновременно натиснати Setup и TV1, нещата се оправят. Опитах да въведа кодовете и предпоследният ( 316 ) съвпадна. В момента ми работят всички функции. Smile.

Благодаря за помощта!
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 11:01    Заглавие: Отговорете с цитат

При положение, че оригиналния пулт е този малко се съмнявам, че има всички необходими функции.
Така, че в един момент ако се окаже, че освен превключването на програмите и някои от регулировките са необходими и други неща, то бихте могли да си потърсите заместители на оригиналния на Пилот -P1823 (или FRC1083).
Имате ли възможност да ми пратите снимка на вашия TCM, че ми стана интересно кое и защо не е така?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
xaero
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 14:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, аз ползвам от оригиналното дистанционно само функциите за телевизора, а с тях този TCM се справя. Все пак не съм си поиграл достатъчно с него, но засега поне не съм открил неработещи неща.
А въпросния TCM изглежда така:
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 18, 2007 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за картинката.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети