| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
xubavo Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 13:35 Заглавие: Търся схема на бягаща светлина |
|
|
| Здравейте !!! Търся схема на бягаща светлина с 4 канално управление и около 250 вата мощност на канал.Колкото по-сложна толкоз по-добре, обичам предизвикателствата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELEMENTAL Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 28, 2007 20:36 Заглавие: |
|
|
Взимаш някой кит на неомонтана например вързваш им по някой симистор(триак) на всеки канал и толкоз.
Ето линк;
www.neomontana.dir.bg _________________
 |
|
|
 |
xubavo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 6:46 Заглавие: |
|
|
| ELEMENTAL написа: | Взимаш някой кит на неомонтана например вързваш им по някой симистор(триак) на всеки канал и толкоз.
Ето линк;
www.neomontana.dir.bg |
Elemental това са много елементарни схеми с такива съм се занимавал преди 20 години трябва ми нещо по-сериозно с повече ефекти и регулиране на скоростта,автоматична смяна на ефектите и т.н |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 7:20 Заглавие: |
|
|
Ако 4 канала и 6 програми , изреждани автоматично или спиране на дадена програма , при малко допълнителна преработка и регулиране на скороста ти вършат работа , то във всеки магазин за 1 лев има гирлянди които отговарят на горните условия.От теб се иска силовата част и евентуално генератор на честота под 50hZ за регулиране на скороста. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
xubavo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 14:51 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | Ако 4 канала и 6 програми , изреждани автоматично или спиране на дадена програма , при малко допълнителна преработка и регулиране на скороста ти вършат работа , то във всеки магазин за 1 лев има гирлянди които отговарят на горните условия.От теб се иска силовата част и евентуално генератор на честота под 50hZ за регулиране на скороста. |
Noel пробвал съм със китайските истории за които говориш но не зная как да вържа силовата част при пускане всички канали светят и не реагират на нищо,не зная как да вържа тиристорите че да заработят нормално.Оригиналните тиристори PCR 406 са за 400v и 0,6 А ток при включване на по-мощни светят постоянно и не могат да се управляват. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 16:36 Заглавие: |
|
|
| xubavo написа: |
Noel пробвал съм със китайските истории за които говориш но не зная как да вържа силовата част при пускане всички канали светят и не реагират на нищо,не зная как да вържа тиристорите че да заработят нормално.Оригиналните тиристори PCR 406 са за 400v и 0,6 А ток при включване на по-мощни светят постоянно и не могат да се управляват. |
В интерес на истината и аз не съм си играл но би трябвало да се получи. Оргиналните тиристори ги оставяш , на мястото на лампичките слагаш резистор и от там трябва да видиш от къде ще вземеш управлението. На платчицата има един резистор от променливата страна , от него взимат 50hZ тактова честота. Слагал съм на мястото на тиристорите транзистори и съм го правил да работи на по ниско напражение / 12в променливо / . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 21:02 Заглавие: |
|
|
Ефект с автоматична смяна на програмите , различни видове бягаща светлина външно управление или с генератор , изпълнение с ТТЛ логики 7400 х2, 7493 х2, 74193, 74195, 7474 . Схемата съм я правил и работи . _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
xubavo Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 7:16 Заглавие: |
|
|
| sheki написа: | | Ефект с автоматична смяна на програмите , различни видове бягаща светлина външно управление или с генератор , изпълнение с ТТЛ логики 7400 х2, 7493 х2, 74193, 74195, 7474 . Схемата съм я правил и работи . |
Благодаря ти sheki !!!Правил съм предишния и вариант и нещо се ебаваше но този определено ме заинтригува.Набавям частите и я почвам веднага. |
|
|
 |
|