Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на бягаща светлина

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
xubavo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 13:35    Заглавие: Търся схема на бягаща светлина Отговорете с цитат

Здравейте !!! Търся схема на бягаща светлина с 4 канално управление и около 250 вата мощност на канал.Колкото по-сложна толкоз по-добре, обичам предизвикателствата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELEMENTAL
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 20:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Взимаш някой кит на неомонтана например вързваш им по някой симистор(триак) на всеки канал и толкоз.
Ето линк;
www.neomontana.dir.bg
xubavo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 6:46    Заглавие: Отговорете с цитат

ELEMENTAL написа:
Взимаш някой кит на неомонтана например вързваш им по някой симистор(триак) на всеки канал и толкоз.
Ето линк;
www.neomontana.dir.bg

Elemental това са много елементарни схеми с такива съм се занимавал преди 20 години трябва ми нещо по-сериозно с повече ефекти и регулиране на скоростта,автоматична смяна на ефектите и т.н
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 7:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако 4 канала и 6 програми , изреждани автоматично или спиране на дадена програма , при малко допълнителна преработка и регулиране на скороста ти вършат работа , то във всеки магазин за 1 лев има гирлянди които отговарят на горните условия.От теб се иска силовата част и евентуално генератор на честота под 50hZ за регулиране на скороста.
xubavo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 14:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Noel написа:
Ако 4 канала и 6 програми , изреждани автоматично или спиране на дадена програма , при малко допълнителна преработка и регулиране на скороста ти вършат работа , то във всеки магазин за 1 лев има гирлянди които отговарят на горните условия.От теб се иска силовата част и евентуално генератор на честота под 50hZ за регулиране на скороста.

Noel пробвал съм със китайските истории за които говориш но не зная как да вържа силовата част при пускане всички канали светят и не реагират на нищо,не зная как да вържа тиристорите че да заработят нормално.Оригиналните тиристори PCR 406 са за 400v и 0,6 А ток при включване на по-мощни светят постоянно и не могат да се управляват.
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

xubavo написа:

Noel пробвал съм със китайските истории за които говориш но не зная как да вържа силовата част при пускане всички канали светят и не реагират на нищо,не зная как да вържа тиристорите че да заработят нормално.Оригиналните тиристори PCR 406 са за 400v и 0,6 А ток при включване на по-мощни светят постоянно и не могат да се управляват.

В интерес на истината и аз не съм си играл но би трябвало да се получи. Оргиналните тиристори ги оставяш , на мястото на лампичките слагаш резистор и от там трябва да видиш от къде ще вземеш управлението. На платчицата има един резистор от променливата страна , от него взимат 50hZ тактова честота. Слагал съм на мястото на тиристорите транзистори и съм го правил да работи на по ниско напражение / 12в променливо / .
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 21:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ефект с автоматична смяна на програмите , различни видове бягаща светлина външно управление или с генератор , изпълнение с ТТЛ логики 7400 х2, 7493 х2, 74193, 74195, 7474 . Схемата съм я правил и работи .
xubavo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 7:16    Заглавие: Отговорете с цитат

sheki написа:
Ефект с автоматична смяна на програмите , различни видове бягаща светлина външно управление или с генератор , изпълнение с ТТЛ логики 7400 х2, 7493 х2, 74193, 74195, 7474 . Схемата съм я правил и работи .

Благодаря ти sheki !!!Правил съм предишния и вариант и нещо се ебаваше но този определено ме заинтригува.Набавям частите и я почвам веднага.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети