|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Edesign Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 8:56 Заглавие: |
|
|
Ditronix извинявай но съм доста в час с производствата на електронни изделия в БГ тъй като години съм работил като отговорник за производство и то в стохиляден тираж годишно.
А например какво би казал за често залепващите масово използвани релета на SunHold Tianbo през отдела за следене на качество по време на производството доста добра статистика мога да извадя.
По въпроса за кода най често използвани е миналото бяха чипове на моторола MC14502 и други от сорта с фиксиран код. Сега масово се използва HCS серията на микрочип като те самите в страницата си твърдят че това е най-надеждната еднопосочна връзка в света към момента.
За двупосочните аларми може да се разходите до илиенци-> с пейджър - връзката между него и алармата в колата е по цифров път като ГСМите цените са под 200лв.
По въпроса за имобилайзери за да не пишем празни приказки и кой какво е направил саморъчно може да разгледате авто форумите. Там е достатъчно подробно обяснено как работят чип ключовете и алармите с карта които са фабрични. И също важно за отбелязване е че ако се повреди заводската аларма или дори централния компютър цената на ремонта е съизмерим с нова кола.
А и цялата работа с алармата е доста безсмислена --> за пример няколко пъти са ми разбивали стъкло / крали уредбата и. .... но за това пък има автокаско ....т.е. искам да кажа че алармата вече не е екстра както беше преди 10 години та затова и цените вече на алармите са нищожни |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 12:27 Заглавие: |
|
|
| Edesign написа: |
А и цялата работа с алармата е доста безсмислена --> за пример няколко пъти са ми разбивали стъкло / крали уредбата и. .... но за това пък има автокаско ....т.е. искам да кажа че алармата вече не е екстра както беше преди 10 години та затова и цените вече на алармите са нищожни |
Това е точно удар в десятката
На мой роднина в София за 10 мин му вдигнаха Аудито , с всичките екстри , не го спаси нито скъпата аларма / с едностранна връзка и скачащ код / нито имобилайзера нито GPS-a . Сега някъде си го карат , пътниците си гледат телевизия а новия собственик се радва на придобивката Роднината чака да изтекат 6 месеца та да си получи парите . _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 14:02 Заглавие: |
|
|
suxfan: Keeloq е сигурен, но не чак толкова - http://ipsec.pl/contrib/keyloq.pdf. Нали знаеш - ако има каса, ще има и касоразбивачи
Edesign: Дай малко повече инфо за тия релета? То зависи и как е вързано де, все пак едва ли ще залепне от 200мА ток (дори и по-малко). |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 18:05 Заглавие: |
|
|
Edesign за залепващите релета си прав Налагало ми се е нееднократно да ги сменям,но все на мигачите.И нормално-най-много щракат те!Колкото до самоделките,не е нужно да се ходи до компютъра.Но това е тема много дълга.Иначе като дойдат с автовоза и ти вдигнат колата наистина алармата не те спасява Въпросът е да се затруднят максимално кокошкарите-ще ти вземат стереото,но колата няма да могат.Мисълта ми беше,че може максимално да се затруднят апашите,ако всичко е добре направено.А на задачката ми никой,кой знае защо,не дава отговор.И може би е по-добре така-тези,които знаят да си траят,за да не обучаваме тук новата реколта бандити! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 26, 2007 20:27 Заглавие: Hehehe |
|
|
| Sharo написа: | suxfan: Keeloq е сигурен, но не чак толкова - http://ipsec.pl/contrib/keyloq.pdf. Нали знаеш - ако има каса, ще има и касоразбивачи
Edesign: Дай малко повече инфо за тия релета? То зависи и как е вързано де, все пак едва ли ще залепне от 200мА ток (дори и по-малко). |
Ти май явно много не си в час , прочети упътването как става кодирането и разкодирането и пак спори по въпроса и не се изказвай неподготвен .
При 100милисекунди за код и представи си 2^64 = 18446744073709551616 това число за варианти за код , да ти го сметна защото си неверуещ (0.1 x 18446744073709551616) / (3600сек за 1 час) /(24часа за 1 ден ) /(365дена за 1 г) = 58494241735.5 години за да улучиш верния код , просто не се знае кое твое поколение може да го дочака.
Как си мислиш на паркингите алармите дали ще объркат кодовете си , при положение че всички са на една честота , поне на мене не ми се случвало друга кола да отключа с моето дистанционно
А и тези дето са печени крадци не стоят зад ъгъла и да ти дебнат на дистанционното кода , те те дебнат да заминеш и с автовоза ти я отмъкват , а после вече в някои гаряж някъде в покрайнините си работят на спокоиствие , какво като свири там половин час докато ти я отворят, бъди сигурен че и да ти чуят кода нищо няма да стане в по предните постове съм пуснал и един линк , а и ако си беше направил труда да кликнеш на линка нямаше да говориш глупости !!! |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 01, 2007 0:25 Заглавие: |
|
|
Пич, направо ме кефи тона и упоритоста ти. Безкрайно си заблуден - кой изобщо ти е казвал, че се прави брутфорс срещу приемника? Прави се срещу няколко подслушани съобщения. А пък и ти изобщо прочете ли какво пише в линка който ти дадох (пък и да си го прочел, ме съмнява че си го разбрал)?
А това, че няма смисъл от откриване на ключа е пък тотална простотия - за кола няма смисъл, ама ако охраняваш недвижимо имущество? Кво? Ще дойдат с крана да ти вдигнат къщата ли? Целта оправдава средствата, да знаеш.
п.п. надявам се не вярваш сляпо на "упътвания". А и ако погледнеш по-горе в мненията ми, ще видиш какво съм ти написал за въпросната "статия" - Keelog какво да коментирам повече.
Ditronix: Задачката за "скачащия" код ли ? |
|
|
 |
suxfan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 1:16 Заглавие: E !!! |
|
|
| Sharo написа: | Пич, направо ме кефи тона и упоритоста ти. Безкрайно си заблуден - кой изобщо ти е казвал, че се прави брутфорс срещу приемника? Прави се срещу няколко подслушани съобщения. А пък и ти изобщо прочете ли какво пише в линка който ти дадох (пък и да си го прочел, ме съмнява че си го разбрал)?
А това, че няма смисъл от откриване на ключа е пък тотална простотия - за кола няма смисъл, ама ако охраняваш недвижимо имущество? Кво? Ще дойдат с крана да ти вдигнат къщата ли? Целта оправдава средствата, да знаеш.
п.п. надявам се не вярваш сляпо на "упътвания". А и ако погледнеш по-горе в мненията ми, ще видиш какво съм ти написал за въпросната "статия" - Keelog какво да коментирам повече.
Ditronix: Задачката за "скачащия" код ли ? |
Аз ти говоря с цифри и факти , като не знаеш какво говориш поне замълчи .
Виждал ли си такова нещо че говориш. !!!
Всеки може да си пише каквото иска , статии в интернет колкото искаш , твочество и автори безброи на това му казват свобода на словото.
НО когато говрят числата в математиката ,най-добре е след като не си запознат с алгоритъма на кодиране да не си измисляш или да цитираш кои какво бил казал.  |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 2:15 Заглавие: |
|
|
Много си зле. Ама на офтопик го обърнахме.
В линка който съм ти дал пише числа, щом обичаш числата - брутфорс - 2^75 такта (с пга - много по-малко, там за един такт се проиграва целия алгоритъм). Има и такива за 2^45-та, които са реализируеми с вероятност за успех 75%, както и няколко по-възможни, но трудноизпълними. Вземи го прочети най-накрая тоя файл и млъкни, ставаш смешен - за трети път ти повтарям, че няма 100мс за код - не се използва предавател да нацелиш кода. Пък ако не знаеш английски - сори, потърси си го на руски.
А колкото до това, колко разбирам от математика и алгоритми - за разлика от теб, това съм учил доста време (не че е референция, но случайно ми дадоха диплома и грамота от ПМ в ТУ) - и колкото и да ти е странно, имам повече практика от теб в криптографията (не тая със използването на готови продукти)...но ти си дрънкай глупости (с кой знае какво средно-електрическо образование и тук-таме прочетена научно-популярна литература), като не смееш да си признаеш че не си прав.
А свободия на словото е статията която цитираш - за какво даваш за пример статия, в която дори името на продукта не са написали правилно .
п.п. бе да не си дилър на КееLog  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|