Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Какъв телевизор гледаме?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Даже някой телевизори не са само втора употреба ами петнайста употреба .Днеска продадох един Юност 402 за 35лв и питат за още. Laughing
veskobx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Usa

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

VALDEMAR написа:
И аз като Сашо гледам 32"LCD Samsung , 14"Samsung за децата но голямата ми грешка е Toshiba 2104 в спалнята!!!
Не правете това у дома!!!Защото докато правите любов с някоя жена или с жена си евентуално рискувате някой да ви простреля задника от екрана или жената да каже "Я чакай чакй да видим какво ще стане сега..." Вервайте ми жестоко е!! Twisted Evil

На мен 32" ми е диагонала на хола, а иначе щайгите са SHARP 29" и Куеле 21",но по-важни са ми ЕИЗО 17" и Ацер 15"ЛЦД, пред които съм и в момента.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Фев 28, 2007 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

А аз се чудя каква е тази опашка на околовръстното в Шумен ,пък то било за юноста на Коцев.
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 9:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Чета,чета и друг по загубен от мен не виждам.Из къщи се мотаят 3 Фуная и едно Сони ама от онези с калпавите кинескопи 2100 и нито един от тях не е купуван от магазин.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 13:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги един прост въпрос=не сте ли достатъчно отвратени от схемотехниката на вариации на тема GRUNDIG(Phillips) по които псувате по време на ремонтите че трябва да си ги гледате и в къщи????????????????
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Колеги един прост въпрос=не сте ли достатъчно отвратени от схемотехниката на вариации на тема GRUNDIG(Phillips) по които псувате по време на ремонтите че трябва да си ги гледате и в къщи????????????????

Напротив бих казал че Grundig и в частност Philips поне за мене са най-лесните като схемотехника за ремонт телевизори.Просто там схемотехниката е максимално изчистена и няма допълнителни натруфености.
Ако те са тежки за ремонт,то какво остава да говорим за ICC5,ICC6,ICC7,ICC8,ICC9 и стохерцовите шасита на Thomson,Sharp,SONY?

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 0:48; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 14:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички(или почти всички) шасита на телевизорите чиито марки си споменал(произведени в периода 1990-2000) са просто песен в сравнение с безумните иновации на лабораториите Филипс(имам пред вид схемотехика).А може би е просто въпрос на вкус Smile .
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 19:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Имат си малки гадни тънкости Филипсите но като цяло са лесни за ремонт според мене.Сега като се замисля от доста време не ми се е запъвал Филипс и да ме мъчи.
Най-неприятни са ми като цъфнат във сервиза Thomson-овите шасита (SABA,Telefunken,Nordmende-ICC5-10),Sharp,Nokia,Sony Mad
Най-се радвам като цъфне във сервиза Grundig,Philips,Imperial-Palladium,Loewe и старите Goldstar-ски шасита.
Всичко си опира не толкова до схемотехника,колкото до удобство за ремонт-прост пример-
Цифров Sharp с правата платка
vs.
Nokia Digital със металната кутия с цифровите чипове.
Второто е за ремонт райска работа и става почти винаги за норматив с елементарни дефекти.Всичко е удобно и лесно за майстора.
Първото си е жив кенеф.
Правим ги-ама с отвращение.А двата телевизора имат почти еднаква схемотехника.
Въпрос на личен вкус

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 0:52; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Божилов като казваш че Грундиците са лесни за ремонт то как правиш примерно платката RGB която се намира между двете платки за радиоблока с междинната и другата платка с вертикалната развивка и телетекса май че беше. Би следвало да имаш удължител с който да изнешеш платката настрана . Така както е поставено RGBто не можеш от никъде да бръкнеш да измериш нещо по него . може би имаш някакъв чалъм . Сега ми стои един Блаупункт с грундиково шаси тръгва за минута с картина и после я губи и остава да свети мътно кинескопа.
evgevg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Мар 01, 2007 22:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ние гледаме Филипс 25ST а в другата стая Електрон 51ТЦ451Д-с 90 канално дист. хипер банд и кинескоп Голд Стар.Подменил съм му всички електролити и му сложих от онези германските каскади(май бяха на ГДР).Имам и един Паладиум с шаси Голд Стар и кинескоп HITACHI но той е за резерва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 4 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети