| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 15:29 Заглавие: TDA8143 менте чип или аз нещо бъркам |
|
|
| ТВ-то е IMPERIAL 7075 ,беше с дефектен тр-р на кр. ст. за ХО.Кондензатора 220 мкF на базата на тр-ра ,беше изсъхнал ,след подмяната им ,няма импулси на базата на крайния транзистор,на 8 краче на ИС има, но 7 краче оригинално не е свързано никъде.TDA8143 купих от две различни места,изходящи импулси няма .На 3 то кр. има захранване ,на изхода излизат импулси с много ниска амплитуда. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
todoran Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 16:57 Заглавие: ТДА8143 менте чип или аз нещо бъркам |
|
|
В момента и аз имам същият проблем
Вчера купих от КСП ТДА8143 и вече ми изгори
два крайни транзистора
С пускането тръгва транзисторът напича
и след секунди си отива с утечка |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 22:36 Заглавие: |
|
|
Направете си една платка с драйверен траф от електрон,едно ВС639 и сложете така направеното на мястото на схемата.Това за проба да видите от схемата ли е?Но съм пуснал и два телевозора с гореспоменатия модул.Аз ги правя като китчета на вертикална платка,която влиза направо на мястото на схемата _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 1:33 Заглавие: |
|
|
И аз съм го правил с траф от Е-н и не е имало проблем.
Иначе схемите може да се проверят дали са ментета като се вдигне базата на крайния. Импулсите на 2кр. трябва да са хубави, правоъгълни 10-12V р-р. На 9кр. нивото трябва да е ниско, а на 7 - високо (независимо, че е във въздуха). На 8кр. тръбва да постъпват импулсите от задаващия генератор. Кондензатора към 6кр. е добре да е сменен, а тези в базата и на захранването, както казва mitachi, без коментар. Успех! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 9:20 Заглавие: |
|
|
| Не ми е ясно с един транзистор няма ли да се опече драйверния траф ,т.к. в чакащ режим ще имаме максимален ток през него,или трябва да обърна полярноста с прав транзистор и след това да сложа драйверното стъпало от Електрон.9 краче е на маса през намотката на ТХО,кондензатора на 7 кр. където е захранването е сменен ,6 краче имам 560 пико и той е сменен, 4 краче също е на маса през емитерните резистори на крайния транзистор ,като вдигна във въздуха 2 краче също импулсите ми са с ниско ниво,на 8 крак ми постъпват импулси от ГХО.Ако замася 8 крак трябва ли да получа пълното захранващо напрежение на 2 крак. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 12:12 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | Не ми е ясно с един транзистор няма ли да се опече драйверния траф ,т.к. в чакащ режим ще имаме максимален ток през него,или трябва да обърна полярноста с прав транзистор и след това да сложа драйверното стъпало от Електрон... | В чакащ режим транзистора трябва да е запушен и не трябва да слагаш втори. Дай състава или линк за схемата.
| fikret написа: | | ...кондензатора на 7 кр. където е захранването е сменен... | Захранването е на 3кр.! Да не си обърнал схемата?
| fikret написа: | | ...Ако замася 8 крак трябва ли да получа пълното захранващо напрежение на 2 крак. | Ако всички други условия са изпълнени - трябва.
Вместо 2кр. е добре да вдигнеш базата и да сложиш 20-30ома товар към емитера, за да работи и обратната връзка към 4кр. И ако пак го няма импулса - значи си налетял на менте. Успех! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 12:58 Заглавие: |
|
|
| Не съм обърнал схемата ,ами просто съм се объркал, да на 3 краче е захранването.Нямам схема на телевизора,ГХО-то е с TDA8185 и когато тя не работи на 7-то и краче има 12 волта от захранването през резистор 820 ома и през резистор 1,2 килоома отива на 8 краче на TDA8143 .Само тази особеност ме спира да му сложа трафче от Електрон. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 15:06 Заглавие: |
|
|
| Тези 12 волта не спират ли на sby? Ако не спират може да го прехвърлиш това съпротивление към 12-те волта на TDA8185, които би трябвало да спират. Успех! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 15:20 Заглавие: |
|
|
| Не спират ,но не ми е минавло през ума да го прехвърля към захранването на 8185. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 05, 2007 10:45 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съдействието,след прехвърлянето на резистора към захранването на 8185 и Електронско трафче телевизора заспа ,явно съм попаднал на ментета. |
|
|
 |
|