Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Blaupunkt Chorus M4 (Audi A6)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Сря Мар 07, 2007 11:34    Заглавие: Blaupunkt Chorus M4 (Audi A6) Отговорете с цитат

Здравейте колеги, за пръв път ми попада такова "изчадие",За един глупав радиокасетофон-"гениите" от Blaupunkt са се престарали 4бр. контролери открих в него три на дъното и един на предния панел(дисплея) ST6280BQ6/AMZ
-Проблемът е точно в този панелен процесор(според мен), като цяло устроуството работи,но при включването още усилването на звукът е на макс и няма намаляне!
-Разбрах от колеги че това било редовното заболяване на тези радиокас. дефектира същия процесор!
Та въпросът ми е такъв, някой успял ли е да излекува тази болес- без смяна на процесорът разбира се!
-Дойде ми идея, тактовия "потенциометър" за усилването с конвенционален и да преформя усилването в аналогово, ако няма друг начин!
Но моля за съвети ....помагайте Very Happy благодаря предварително!
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Мар 07, 2007 11:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е много кратно коментиран.Има търсачка-виж какво е писано по темите.Лечение има но е скъпо и не знам до колко си заслужава.А за това което си намислил-като ти се занимава-експериментирай.Но не забравяй че има корекция на звука ,баланс,фадер които се управляват от същото място.От изхода на аудио процесора излизат 4 канала-не виждам как ще ги управляваш с 1 потенциометър аналогово
Rockton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София - Люлин

МнениеПуснато на: Сря Мар 07, 2007 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
Но не забравяй че има корекция на звука ,баланс,фадер които се управляват от същото място.От изхода на аудио процесора излизат 4 канала-не виждам как ще ги управляваш с 1 потенциометър аналогово

-Благодаря ти за отговора Бай Тишане, фадинг, баланс, високи, ниски-работят! Идеята ми беше да преработя само усилването на TDA1524без да ползвам корекциите му...но май си прав дълга процедура ще стане и ще отнеме бая време, за това "дърво" чието единствено качество е че свети приятно червено в тон с интериора.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети