|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 11:34 Заглавие: Blaupunkt Chorus M4 (Audi A6) |
|
|
Здравейте колеги, за пръв път ми попада такова "изчадие",За един глупав радиокасетофон-"гениите" от Blaupunkt са се престарали 4бр. контролери открих в него три на дъното и един на предния панел(дисплея) ST6280BQ6/AMZ
-Проблемът е точно в този панелен процесор(според мен), като цяло устроуството работи,но при включването още усилването на звукът е на макс и няма намаляне!
-Разбрах от колеги че това било редовното заболяване на тези радиокас. дефектира същия процесор!
Та въпросът ми е такъв, някой успял ли е да излекува тази болес- без смяна на процесорът разбира се!
-Дойде ми идея, тактовия "потенциометър" за усилването с конвенционален и да преформя усилването в аналогово, ако няма друг начин!
Но моля за съвети ....помагайте благодаря предварително! _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 11:54 Заглавие: |
|
|
Проблема е много кратно коментиран.Има търсачка-виж какво е писано по темите.Лечение има но е скъпо и не знам до колко си заслужава.А за това което си намислил-като ти се занимава-експериментирай.Но не забравяй че има корекция на звука ,баланс,фадер които се управляват от същото място.От изхода на аудио процесора излизат 4 канала-не виждам как ще ги управляваш с 1 потенциометър аналогово _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Rockton Опитен потребител

Регистриран на: 10 Яну 2004 Мнения: 333 Местожителство: София - Люлин
|
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 12:40 Заглавие: |
|
|
| bai_tishan написа: | | Но не забравяй че има корекция на звука ,баланс,фадер които се управляват от същото място.От изхода на аудио процесора излизат 4 канала-не виждам как ще ги управляваш с 1 потенциометър аналогово |
-Благодаря ти за отговора Бай Тишане, фадинг, баланс, високи, ниски-работят! Идеята ми беше да преработя само усилването на TDA1524без да ползвам корекциите му...но май си прав дълга процедура ще стане и ще отнеме бая време, за това "дърво" чието единствено качество е че свети приятно червено в тон с интериора. _________________ Да споделим опит и познания -за да не откриваме "топлата вода" отново! -Човек се учи докато е жив. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|