Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SONY KV-21LT1K мига 11 пъти

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Мар 07, 2007 18:09    Заглавие: SONY KV-21LT1K мига 11 пъти Отговорете с цитат

Мига 11 пъти и нямам никаква ориентация моля за малко инфо за това sony.Идва от друг колега и не знам как се е държал преди това,много е ровен и не знам откъде да го залавям всичко е запоявано Question
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Сря Мар 07, 2007 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Шаси FE2,проблем по 8 Волта.
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема може да е всякакъв, който товари захранването и процесора първо засича проблем с осемте волта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
detelin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 08, 2007 11:22    Заглавие: Отговорете с цитат

защо не опиташ с памет за всеки случаи
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivo1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: В. Търново

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 0:33    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен имаше същия случай само че тогава захранването тръгваше, когато му дойде на ум. По-точно второто захранване, което е реализирано с MCZ300 1D.
Първото захранва процесора, а второто захранва целия телевизор.
При мен се чуваше щтракане на релето, подаваше се напрежение 300V към второто захранване, но то не тръгваше и TV то започваше да мига 11 пъти. Ако ти включва релето и подава 300V към второто захранване, провери за късо във веригите след него. Ако всичко е наред след като включва релето и не тръгва пак 100% е интегралата.
Ако не включва релето виж първото захранване дали дава 5V и то добре филтрирани. Провери веригата от релето до просесора. Дали има сигнал за старт.
При мен проблема се оправи с вграждане на турско захранване - универсално с многото напрежения на него. Интегрална схема не можах никъде да намеря, въпреки че из нета навсякъде пише, че имат бройки. А и цената на захранването беше по-малка от тази на интегралата. Като никое друго универсално захранване работеше перфектно и не грееше много.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 3:53    Заглавие: Re: SONY KV-21LT1K мига 11 пъти Отговорете с цитат

dobri_dojeee написа:
Мига 11 пъти и нямам никаква ориентация моля за малко инфо за това sony.Идва от друг колега и не знам как се е държал преди това,много е ровен и не знам откъде да го залавям всичко е запоявано Question

Скоро попадна един такъв ,пак 11 пъти. Бяха изгоряли 2 транзистора които се захранват от 8-те волта и бяха във вррига на някаква защита.

Транзисторите са от типа с 2 вградени съпротивления по 47км към база и емитер ,и мисля че с означение на корпуса с104
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dobri_dojeee
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Мар 10, 2007 19:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на dima за инфото, всичко беше ок смених MCZ3001D и готово
тв тръгна.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети